Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010
Ντοματόσουπα
Ενα ελαφρύ δείπνο μα ταυτόχρονα χορταστικό!
Υλικά
Ζυμαρικά για σούπα όπως αστράκι,πεπονάκι κτλ.
3-4 ποτήρια νερό
3 ντομάτες πολτοποιημένες(η κονκασέ)
αλάτι πιπέρι
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι και 1 καρότο τριμμένα
Οδηγίες
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό .
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ζυμαρικά μας.Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν.Τέλος προσθέτουμε και τα ζυμαρικά μας και αφήνουμε να βράσουν κατά την προτίμηση μας.Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Μικρά tips
Αν θέλουμε αντί για βούτυρο βάζουμε ελαιόλαδο.
Η ντοματόσουπα της φωτογραφίας φτιάχτηκε με ζυμαρικά αλφάβητο.
Αν μας αρέσει το άρωμα προσθέτουμε και ελάχιστο βασιλικό.
Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010
To blog or not to blog...or...to be or not to be!
Ευχαριστώ τις Γεύσεις Eλευθερίας και την Ελευθερία προσωπικά για το δώρο μου.
Ερώτημα To blog or not to blog?
Αρχικά νομίζω ότι το ερώτημα είναι άτοπο και άστοχο.Είναι σαν ρωτάς έναν blogger αν θα συνεχίσει να έχει το "χώρο" του η όχι.Ενα πράγμα σαν το To be or not to be.
Θα προτιμουσα το παιχνιδι να λεγοταν
5 συν και 5 πλην στο blog
Υστερα από λίγο ψάξιμο βρήκα τον αρχικό προβληματισμό και τον παραθέτω:
Σήμερα είπα να μην μαγειρέψω αλλά να σας μαγειρέψω λιγάκι.
Από καιρό στριφογυρνάει στο μυαλό μου μια ανάρτηση σχετική με το blogging!!
Γυρνώντας τόσο καιρό γύρω γύρω στα blogοσπιτα έχω παρατηρήσει κάποια πράγματα που λατρεύω αλλά και κάποια που δεν μου αρέσουν και μερικές φορές με εκνευρίζουν κιόλας!
Τι λέτε λοιπόν να παίξουμε ένα παιχνιδάκι???
Να γράψουμε 5 πράγματα που μας αρέσουν στο blogging και 5 πράγματα που μας εκνευρίζουν.
Μετά θα καλέσουμε 5 φίλους από την blogoσφαιρα να πουν και αυτοί τη γνώμη τους!
Εννοείται οτι το θέμα θα το δούμε με χιούμορ και καλή διάθεση!
Επειτα καλούνται 5 μπλοκόσπιτα να κάνουν το ίδιο.
Για να τιμήσω την φίλη Ελευθερία στο κάλεσμα κάνω και εγώ την ανάρτηση μου.
Δεν έχω να πω 5 αρνητικά η θετικά πράγματα για τα blogs.
Αλλωστε είμαι πολύ νέα blogger για να προσάψω αρνητικά η θετικά.
Αυτό όμως που βγαίνει μέσα απο την ψυχή μου είναι το εξής.
Οταν ένας άνθρωπος μπαίνει στην διαδικασία να φτιάξει ένα blog στην ουσία καταθέτει την ψυχή του και την προσωπικότητα του.
Είναι προσωπικός χώρος του καθενός.Ο χώρος που θέλεις να μοιραστείς κάτι δικό σου με φίλους γνωστούς και ταυτόχρονα να αποκτήσεις καινούργιους.Τυχαίνει λοιπόν το μπλόκ μου να έχει σχέση με την μαγειρική.
Να λέω όσα ξέρω και φυσικά να μεταδίδω όσα ανακαλύπτω σεβόμενη τους ανθρώπους και τους χώρους όπου είδα και έμαθα
.Να δέχομαι παραγωγική κριτική και ουχί χυδαία.Να απολαμβάνω μέσω του διαδυκτίου την δημιουργικότητα των ανθρώπων.
Δεν είμαι λοιπόν σε θέση να πω 5 πράγματα που μου αρέσουν και 5 που δεν μου αρέσουν.
Για ένα και μόνο λόγο.
Θα απαντήσω υποκειμενικά και φυσικά θα ευλογήσω τα γένια μου.Αυτό όμως είναι άδικο για τους ανθρώπους που απλά καταθέτουν την ψυχή τους και εξωτερικεύουν έστω ένα κομμάτι της προσωπικότητας τους.
Αν κάτι δεν μου αρέσει θα προτιμούσα να το καταθέσω προσωπικά η ίδια..... η να μην κόβω βολτες σε ιστιότοπους που δεν με αγγίζουν.
Τέλος να πω ακόμη μια φορά ευχαριστώ στην Ελευθερία για αυτήν την σκιτάλη που μου παρέδωσε και να μου επιτρέψει ,εμένα τουλάχιστον ,να κόψω το νήμα του τερματισμού.
Με εκτίμηση Μάρα........
Κρέπελ
Λαχταριστά κρέπελ! Τρώγονται ζεστά και κρύα!
Ευχαριστώ την φίλη μου Georgia Weismüller για την υπέροχη αυτή συνταγή.
Υλικά
Για την ζύμη
30 γρ μαγιά
150 γρ γάλα
300 γρ αλεύρι
40 γρ βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
ξύσμα από μισό λεμόνι
40 γρ ζάχαρη.
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για το πασπάλισμα
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 βανίλια
Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και τα ζυμώνουμε.Εάν χρειαστεί παραπάνω αλεύρι προσθέτουμε ώσπου να έχουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε περίπου 40-50 να φουσκώσει η ζύμη μας.
Στην συνέχεια ανοίγουμε σε φύλλο.
Κόβουμε με την βοήθεια ενός μικρού ποτηριού.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Πρίν τα τηγανίσουμε πιέζουμε τα κρέπελ με το δάχτυλο χωρίς όμως να τα τρυπήσουμε.
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα.
Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010
My sweet heart
Σήμερα ημέρα των γενεθλίων μου ήθελα κάτι ξεχωριστό. Όχι απαραίτητα εντυπωσιακό.
Ετσι έφτιαξα αυτήν την καρδιά που είναι με γέμιση αγάπης,φιλίας,αισιοδοξίας....
Αφιερωμένη σε όσους με αγαπούν.....
Υλικά
Για την βάση
3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα καλά αλεσμένα.
2 φλυτζάνια ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
125 γρ.κουβερτούρα λιωμένη
λίγο αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα
4 αυγά
βανίλια
Για την γέμιση
3-4 κομμάτια ροδάκινο κομπόστα
20 -25 αμύγδαλα
κουβερτούρα τριμμένη
σαντιγί.
το σιρόπι της κομπόστας έχοντας προσθέστε λικέρ πικραμύγδαλο(γνωστό ως amaretto)
Για την διακόσμηση
50 γρ κουβερτούρα λιωμένη με 2 κουτ.γλυκού καλαμποκέλαιο και 1 κουταλιά μέλι
σαντιγί.
Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε για 1' στη χαμηλή ταχύτητα.
Χτυπάμε για άλλα 3' στη δυνατή ταχύτητα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.Στην περίπτωση αυτή έβαλα τα 3/4 του μίγματος σε φόρμα καρδιά και το υπόλοιπο σε ταψί στρογγυλό.
. Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 60'.Στην περίπτωση που είναι λίγο το μείγμα χρειάζεται λιγότερος χρόνος ψησίματος.
Βγάζουμε την βάση μας από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Αφού κρυώσει η βάση με σχήμα καρδιάς κόβουμε περιμετρικά και αδειάζουμε σαν να θέλουμε να σχηματίσουμε βάση τάρτας.
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και σιροπιάζουμε την βάση μας.
Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα με τα ροδάκινα και τα κάνουμε πολτό.
Στην συνέχεια τοποθετούμε τον πολτό μέσα στην βάση μας.
Ρίχνουμε από πάνω κουβερτούρα τριμμένη και μετά καλύπτουμε με σαντιγί.
Καλύπτουμε με σαντιγί όλη την επιφάνεια .
Κόβουμε από την λεπτή βάση με κουπ-κατ 3 καρδούλες.Στην κάτω πλευρά βάζουμε την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει με το μέλι και τις τοποθετούμε με προσοχή πάνω στην μεγάλη καρδιά.
Γαρνίρουμε όπως θέλουμε με το κορνέ μας χρησιμοποιώντας σαντιγί.
Φτιάχνουμε εάν θέλουμε και ένα λεπτό περίγραμμα στις μικρές καρδούλες.Δείχνουν πιό εντυπωσιακές.
Με την βοήθεια λαδόκολλας σε σχήμα χωνιού τελειοποιούμε το γαρνιρισμά με κουβερτούρα.
Μικρά tips
Όταν αδειάσουμε την βάση μας καλό θα είναι να είναι χλιαρή.
Τα υπόλοιπα από την βάση δεν τα πετάμε αλλά μπορούμε να φτιάξουμε τρουφάκια και αυτοσχέδια γλυκίσματα.Σε επόμενες ανάρτησεις θα δωθούν συντάγες.
Τέλος η συνταγή για την βάση της τούρτας είναι μία παραλλαγή Του κέικ σοκολάτας της Νατάσας
Την ευχαριστώ ακόμη μία φορά για αυτήν την υπέροχη συνταγή.
Όταν αδειάσουμε την βάση μας καλό θα είναι να είναι χλιαρή.
Τα υπόλοιπα από την βάση δεν τα πετάμε αλλά μπορούμε να φτιάξουμε τρουφάκια και αυτοσχέδια γλυκίσματα.Σε επόμενες ανάρτησεις θα δωθούν συντάγες.
Τέλος η συνταγή για την βάση της τούρτας είναι μία παραλλαγή Του κέικ σοκολάτας της Νατάσας
Την ευχαριστώ ακόμη μία φορά για αυτήν την υπέροχη συνταγή.
Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010
Μηλοπιτάκια εξπρές της Αντας
Μούρλια μηλοπιτάκια!Νόστιμα και πραγματικά γρήγορα!
Ευχαριστώ την φίλη μου την Άντα που μου παραχώρησε την συνταγή της!
Υλικά
Για την ζύμη
- 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
- 1 ποτήρι του νερού νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 750 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Για την γέμιση- 2 μήλα.
- Το κάθε κομμάτι του μήλου το κόβουμε σε τρία οριζόντια κομμάτια.
- Δηλαδή το κάθε μήλο μας δίνει 12 κομμάτια.
- ζάχαρη ( 1 κουταλάκι του γλυκού σε κάθε μηλοπιτάκι)
- κανέλλα.
- Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για πασπάλισμα.
Οδηγίες- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε σα μικρό πιτάκι στην παλάμη μας, βάζουμε στην άκρη ένα κομμάτι μήλο και πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι ζάχαρη και λίγη κανέλλα.
- Το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Μικρά tips- Καλό θα είναι για να μη γίνουν σκληρά τα μηλοπιτάκια να προσέξουμε λίγο το αλεύρι.
- Η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη.
- Επειδή η ζάχαρη άχνη νοτίζει, εγώ τα πασπαλίζω όταν θέλω να τα σερβίρω.
- Τα μηλοπιτάκια αυτά διατηρούνται σε κουτί μπισκότων ή σε τάπερ μία εβδομάδα.
Την συνταγή αυτή θα την βρείτε : http://www.mageirikesdiadromes.gr/Μηλοπιτάκια express
Τορτελίνια με σώς φέτας
Εύκολο,γρήγορο,απολαυστικό!
Υλικά
2 πακέτα τορτελίνια της αρεσκείας σας
βούτυρο για τα τορτελίνια
Για την σώς
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλυτζάνι γάλα
150 γρ φέτα
μυρωδικά της αρεσκείας σας(μαιτανός,δυόσμος,βασιλικός κτλ)
Οδηγίες
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με την οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την σώς φέτας.
Την διαδικασία θα την βρείτε ΕΔΩ
Σερβίρουμε τα τορτελίνια με την ζεστή σώς.
Μικρά tips
Αν θέλουμε για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να βάλουμε λίγο ροκφόρ στην σως η και μανούρι.
Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010
Γίγαντες φούρνου
Μέχρι να πετύχω την γεύση που απογειώνει άλλαξα πολλές φόρες τα υλικά.Οι προηγούμενες απόπειρες όχι ότι είχαν κάτι, αλλά έκαναν τους γίγαντες "βαρετούς".
Υλικά
500γρ γίγαντες
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες η 1 κουτί κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
4 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
μάραθο
Οδηγίες
Βάζουμε τους γίγαντες να μουλιάσουν 12 ώρες περίπου πριν την παρασκευή τους.
Αφού μουλιάσουν τους πλένουμε και τους βάζουμε να βράσουν.Στην χύτρα χρειάζεται 10 λεπτά βρασμού.Σε απλή κατσαρόλα 40-50 λεπτά.Προσέχουμε οι γίγαντες να μην μας λιώσουν.
Αφού βράσουν τους βάζουμε σε ένα ταψί με το ζουμάκι από τον βρασμό.
Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα μας και τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Μικρά tips
Καλό θα είναι να μην πεταχτεί το νερό έχουμε βράσει τους γίγαντες.Δίνει περισσότερη νοστιμιά.
Επίσης καλό θα είναι να μην έχει πολλά υγρά το φαγητό μας όταν το βάλουμε στον φούρνο για να μελώσει γρήγορα η σάλτσα του χωρίς να παραψηθούν οι γίγαντες.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)