Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Ο τόνος παντρεύεται το τριβελάκι


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαλάτα η κρύο πιάτο.Προσωπικά προτιμώ το δεύτερο αφού μου αρέσουν τα κρύα πιάτα.Θα μπορούσε να ονομαστεί μακαρονοσαλάτα με τόνο.Προσωπικά μου αρέσει να τα βαφτίζω τα πιάτα μου με ασυνήθιστες ονομασίες.(όταν φυσικά δεν παραποιώ την ιστορία του κάθε παρασκευάσματος).Θα μπορούσε να έχει πιο πολλά υλικά.Προσωπικά μου αρέσουν τα λίγα,για να μπορώ να απολαμβάνω κάθε φορά και κάτι διαφορετικό.Αρκετά όμως με τον πρόλογο και πάμε για τα υλικά.

Υλικά
250 γρ τριβελάκι η στριφτό
1-2 κονσέρβες τόνο(προτιμώ με ελαιόλαδο)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
πιπέρι
3 κουταλιές παρμεζάνα
2-3 κουταλιές κεφαλοτύρι σκληρό
λίγο ελαιόλαδο
1-1,5 κούπα μαγιονέζα ανακατεμένη με 1 κουταλιά κέτσαπ

Οδηγίες
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας τα κρυώνουμε με νερό της βρύσης και με το λίγο ελαιόλαδο τα "λαδώνουμε"(όχι όπως λαδώνουμε την ΣΔΟΕ)
Σε βαθύ μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά μας τον τόνο που τον έχουμε στραγγίσει,λίγο πιπέρι,το κρεμμύδι και το τυρί.Τα ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τον μείγμα της μαγιονέζας και ανακατεύουμε.
Η σαλάτα-κυρίως κρύο πιάτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μικρά tips
Για καλύτερη γεύση ετοιμάστε το 1-2 ώρες πριν και τα υλικά θα έχουμε δέσει .
Καλή όρεξη! 

14 σχόλια:

  1. Επιτέλους νέο φαγητό απο τα χεράκια σου!
    Επέτρεψέ μου να φάω ολόκληρη τη γαβάθα μόνος μου, οι υπόλοιποι αναγνώστες ας αρκεστούν στη λάντζα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. act, μην είσαι μονοφαγάς! Υπάρχουν κι άλλοι εδώ που εκτιμούν τη μαγειρική της Μάρας! Ας μοιραστούμε τουλάχιστον οι δυο μας τη γαβάθα. Δε λέει να τρως μόνος σου χωρίς παρέα... λέει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέει, όμως αφού μου το ζητάς θα σου δώσω λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς λαδώνετε τη ΣΔΟΕ; Είναι δύσκολη συνταγή; :-)
    Πολύ ωραίο καλοκαιρινό πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εμένα μου αρέσουν έτσι τα ζυμαρικά.Κι όπως λες ο τόνος τους πάει. ΄Κι εγώ για κυρίως θα το έτρωγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάρα με....τριβέλισες σήμερα!! Λατρεύω τις σαλάτες με ζυμαρικα.
    ΛΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει act,simonmadφάτε την γαβάθα αυτή εσείς και θα φτιάξω και άλλη για τους υπόλοιπους!Vita είναι πανεύκολη η συνταγή λαδώματος της ΣΔΟΕ,αρκεί να έχει πολλά "μουρμούργια".Λίλα ελπίζω να τριβελίστηκες πολύ!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γλυκειά μου Marion είδες ταύτηση απόψεων;Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχο και νοστιμότατο το τριβελάκι σου mara μου..και ωραία φωτογραφία...μου τρέχουν τα σάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωραιότατο, κρύο πιάτο ή σαλάτα μου αρέσει ιδιαίτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μ' αρέσει πολύ ο τόνος με το τριβελάκι! Κάνω κι εγώ μία σαλάτα με κύβους από κολοκύθι, καρότο, κρεμμύδι rotie και ρίχνω ελαιόλαδο με μπαλσάμικο.
    Δοκίμασε το και αυτό καμιά φορά.
    Φιλάκια... καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραίο "κρύο" πιάτο.Πολύ ωραία τα μακαρονάκια με τον τόνο μπράβο Μάρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξεχνάω το ΣΔΟΕ και παίρνω τα τριβελάκια που κάτι ξέρουν και παντρεύτηκαν με τον τόνο!!! Γειά στα χέρια σου Μάρα μου!!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή