Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Πράσα με ψαρονέφρι


Τα πράσα είναι το αγαπημένο μου φαγητό.Μου αρέσουν σε όποια εκδοχή.Το ψαρονέφρι σε αυτήν την συνταγή μπήκε για τις ανάγκες της συνταγής.Η μαμά μου βλέπετε τα έφτιαχνε και σκέτα.
Ας δούμε τα υλικά.
Υλικά
8-10 πράσα (το άσπρο )
500 γρ περίπου ψαρονέφρι
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Για το αυγολέμονο
1 αυγό(κατά προτίμηση από κότα ελευθέρας βοσκής,αλανιάρα)
χυμός λεμονιού(όσο ξινό το θέλετε)

Οδηγίες
Πλένουμε το ψαρονέφρι και το κόβουμε σε φέτες.
Το ίδιο κάνουμε και στα πράσα,τα κόβουμε 3 εκατοστά περίπου
Σε μία φαρδιά αλλά ρηχή  κατσαρόλα  βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το ψαρονέφρι.
Στην συνέχεια  ρίχνουμε τα πράσα και τα ανακατεύουμε ελαφρώς (ίσα ίσα να λαδώσουν).Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να τα σκεπάσει.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά  για 15 με 20 λεπτά και να έχει πιει το ζουμάκι του.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Μικρά tips
Το ψαρονέφρι δεν θέλει πολύ ψήσιμο.Ο λόγος που δεν προσθέτω μυρωδικά τύπου άνιθο η μάραθος είναι ότι αλλοιώνει πραγματικά την  μυρωδιά και την γεύση του πράσου.Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Καλή όρεξη!

7 σχόλια:

  1. Τέλειο φαγητό!!
    Λατρεύω τα πράσα όπως και να είναι, ακόμη και ωμά!
    Μπράβο Μαράκι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο φαγάκι, εύκολο, γρήγορο και σίγουρα πεντανόστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο συνδυασμός μου αρέσει πολύ!!
    Γεια στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσουν πολύ τα πράσα,φαίνεται εκπληκτικό Μάρα μου.Δεν το είχα σκεφτεί με το ψαρονέφρι.Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το πράσο είναι υπέροχο, κάθε συνταγή που το περιέχει μου αρέσει!!!! Θα το φτιάξω και θα σε σκέφτομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!! Λατρεύω τα πράσα σε οποιονδήποτε συνδιασμό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ -ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!
    ΤΟ ΠΡΑΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή