Είναι ένας πολύ εύκολος και νόστιμος μεζές.Είναι κάτι που έφτιαχνε συνέχεια η μαμά μου και ο πατέρας μου το απολάμβανε με το ουζάκι του.
Υλικά
Τα κοτσάνια από το σπανάκι
σκόρδο
ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
χοντροκομμένα καρύδια
Οδηγίες
Πρόσφατα έφτιαξα σπανακοτυρόπιτα.Κράτησα τα κοτσάνια.Καθάρισα την ρίζα προσεκτικά να μην ανοίξει το κοτσανάκι.
Σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό έβαλα τα κοτσάνια με αλάτι και τα άφησα να μουλιάσουν.Μέσα σε αλατόνερο τα χώματα αποσπώνται γρηγορότερα και ευκολότερα από τα χόρτα.
Τα ξέβγαλα 3-4 φορές ακόμη.Σε ελαφρώς αλατισμένο νερό τα έβρασα για 3-5 λεπτά περίπου.Το νερό να κοχλάζει.Τα σούρωσα και τα άφησα να κρυώσουν.Σε ένα μπολ χτύπησα λίγο ελαιόλαδο με βαλσάμικο ξύδι.Πρόσθεσα 4 σκελίδες σκόρδο, λίγο αλάτι .Μετά από 5 λεπτά και αφού το μείγμα πήρε άρωμα πρόσθεσα και τα κοτσάνια.
Τα αφήνουμε μία ώρα μέχρι να τα σερβίρουμε.Τα πασπαλίζουμε με καρύδια χοντροκομμένα όταν τα σερβίρουμε.
Μικρά tips
Μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη πλυμένα και στραγγισμένα και όταν μας προκύψει παρέα για ουζάκι να τα ετοιμάσουμε.Είναι υπέροχο συνοδευτικό με όσπρια και ψάρια.Διατηρούνται στο ψυγείο μια εβδομάδα σε σκεύος καλά κλειστό.
Η αξιοποίηση του σπανακιού, σε όλο της το μεγαλείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σαν σαλάτα, στέκεται μια χαρά.
Καλή εβδομάδα!
Πολύ ωραίος μεζές .....και πλούσιος σε βιταμίνες.Δεν θα το σκεφτόμουν να το φτιάξω.Μπράβο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία ιδέα είναι αυτή Μαράκι μου!!! Και επειδή ξέρω ότι στα μεζεδάκια είσαι πρώτη είμαι σίγουρη και για την γεύση της!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που εμείς πετάμε εσύ το κάνεις σούπερ μεζεδάκι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνήσω με την Μανουσίνα, ένα εξαιρετικό μεζεδάκι με υλικά που συνήθως τα πετάμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ η ιδέα σου, κάτι ήξερε ο μερακλής πατερούλης!
Πολύ πρωτότυπο! Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μερακλίδικο!Μπράβο στην μαμά που είχε τέτοια έμπνευση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο....μπράβο σε μαμά και σε κόρη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!!!
την πρωτη φορα που θα αγορασω φρεσκο σπανακι θα το φιαξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήπρεπει να ομολογησω οτι με εντυπωσιασε.