Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Χοιρινές μπριζόλες αλα μαρινάτα


Σήμερα τυγχάνει ημερολογιακά να είναι τσικνοπέμπτη.Ο καιρός χάλια!Να βγείς έξω να το τσικνήσεις είναι πλέον άτοπο.Να κάνεις μπάρμπεκιου ακατόρθωτο.Να ρίξεις όμως τις μπριζόλες στο φούρνο εφικτό.Την διαφορά όμως την κάνει η μαρινάδα.Μπριζόλες χοιρινές λαιμού και πατατούλες  σαν λουκούμια.

Υλικά
Μπριζόλες χοιρινές (λαιμός και σε ποσότητα που θέλετε)
πατάτες (στην ποσότητα που χρειάζεστε)
αλάτι, πιπέρι

Για την μαρινάδα
Χυμός από 2 πορτοκάλια
Χυμός από 2 μανταρίνια
Χυμός από 1-2 λεμόνια(εξαρτάται από την οξύτητα που θέλετε.
1-2 δαφνόφυλλα
1 κουτ.σούπας μουστάρδα
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό

Οδηγίες

Σε μια λεκανίτσα  φτιάχνουμε την μαρινάδα και βάζουμε τις μπριζόλες για 2 ώρες περίπου.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες που έχουμε καθαρίζει και ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και την μαρινάδα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.Στην συνέχεια βάζουμε και τις μαριναρισμένες μπριζόλες πάνω από τις πατάτες(αλατοπιπερώνουμε τώρα τις μπριζόλες)


Στο σύνολο χρόνου ψήνουμε 1,5 ώρα περίπου γυρνώντας τις μπριζόλες 2-3 φορές .Έτσι γίνονται ψητές και όχι βραστές.
Μικρά tips
Αν θέλουμε αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα στο ψήσιμο(εγώ τα αφαιρώ).Τέλος αν η ποσότητα του κρέατος και της πατάτας είναι αρκετή αυξάνουμαι και την ποσότητα της μαρινάδας
Καλή όρεξη και του χρόνου!

9 σχόλια:

  1. Γεια σου φοβερη μαγειρισσα Μαρα! :)
    Καλη Τσικνοπεμπτη! Πωω! Πωω! τη λιγουρευτηκα τη μπριζολιτσα με τις πατατουλες! Να σου πω, ελα λιγο απο το μπλογκ μου! Εχω μια αφιερωση για 'σενα! Φιλακιαααααα :>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑVATAR.ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πεντανόστιμα!
    Καλή Τσικνοπέμπτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tιο απλό και νοστιμο.
    Καλό τσίκνησμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και του χρόνου Μάρα!!!
    Απόψε θα τις φτιάξουμε, να κάνουμε και Τσικνοπαρασκευή :)
    Φιλιά πολλά
    Καλό σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και του χρόνου, και του χρόνου!
    Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαχταριστές.....και οι πατατούλες λουκούμια....
    Η μαρινάδα, μμμμμμμμμ!!!!
    Και του χρόνου φιλενάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. This looks like such a tasty dish. I love pork and always appreciate new recipes for it. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ωραίες μπριτζολίτσες!!!!και οι πατάτες πρέπει να βγήκαν πεντανόστιμες!!!Μπράβο Μάρα μου, ωραία ιδέα, οχι μόνο για Τσικνοπέμπτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή