Αυτόν τον πουρέ τον είχα τσεκάρει από καιρό.Πάντα κάτι άλλο έβγαινε στην μέση και το άφηνα στην άκρη.Κακώς το ομολογώ.
Έχοντας πάρει άδεια από τον
Γαργαντούα (πατήστε στο όνομα) αναδημοσιεύω την συνταγή.
Η αλήθεια είναι ότι έφτιαξα 2-3 κείμενα.Δεν μου άρεσαν καθόλου σε αντίθεση με τον πουρέ που τον λάτρεψα.Έτσι έφτασα στην ευχάριστη θέση μαζί με την φωτογραφία που είναι δική μου να σας παρουσιάσω την συνταγή όπως πολύ γαργαντουικά παρουσιάστηκε σαν
Βασική συνταγή καροτοπουρέ
Υλικά
1200 γρ. καθαρισμένα ωμά καρότα φρέσκα (πσσστ άσε το Θείο το Στάθη κάτω, μόνος σου είπαμε)
300 γρ. καθαρισμένες ωμές πατάτες φρέσκες (όχι προκάτ)
100 γρ. μαργαρίνη light (ε, αμα θες βάλε και βούτυρο μαγέρικο να σου πάει η χοληστερίνη 800)
200 γρ. γάλα φρέσκο με κανονικά λιπαρά (όχι αυτό το ξέπλημα το light)
43 γρ. σοκολάτα Lacta (original)
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση (λύσα για κρασάκι και ανοστίλα για νοσοκομείο)
Οδηγίες
Ξεκινάμε λοιπόν...Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα πλένουμε καλά με άφθονο νερό. Ζυγίζουμε τα καρότα (κοίτα να δεις ακριβώς έπεσα στα δράμμια) Ζυγίζουμε.... την πατάτα (καλά διαβήτης είμαι?) Κόβουμε σε σχετικά παχιές ροδέλες τα καρότα και τα ρίχνουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια και την πατάτα
και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε αρκετό νερό, τρία δάχτυλα πιο πάνω από τα λαχανικά.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και τη σκεπάζουμε
μέχρι να πάρει βράση, οπότε και αφαιρούμε το καπάκι.
Μην ξεχάσουμε τον απορροφητήρα, ε?
Α! Και αλατάκι να βάλουμε, έτσι?
Ζυγίζουμε 43 γρ. σοκολάτας Lacta
και την κόβουμε σε ίσα μικρά κομματάκια.
Την αφήνουμε να λιώσει
αργά αργά και βασανιστικά μέσα στην κοιλότητα του στόματος
και με κλειστά τα μάτια (όχι ρε της κουζίνας, τα δικά σου)
όσο θα περιμένουμε να βράσουν τα λαχανικά.
Μόλις βράσουν τα λαχανικά (υπολογιζουμε περίπου 20') τα σουρώνουμε.
Tip:Τοποθετούμε το καπάκι χωρίς να εφαρμόζει καλά, έτσι ώστε να αφήνει μια χαραμάδα
και κρατώντας το καλά, αδειάζουμε το νερό στο νεροχύτη.
Ζυγίζουμε τη μαργαρίνη light (καλά τι χέρι έχω?)
και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα αχνιστά λαχανικά.
Ανακατεύουμε και η μαργαρίνη λιώνει!
(εδώ φαίνεται λίγο μπλιαχ, αλλά δεν είναι)
Προσθέτουμε στη μαρμίτα μας το γαλατάκι και
στη συνέχεια πέρνουμε ανά χείρας το ραβδομπλένερ (αν δεν έχετε στραβώνει η συνταγή,
μιας και είναι απλή, ενώ με μύλο του πουρέ μετετρέπεται αυτομάτως σε δύσκολη)
και αρχίζουμε να πολτοποιούμε τα υλικά
μετατρέπωντας τα σε έναν λαχταριστό
καροτοπουρέ!!!
Διορθώνουμε σε αλάτι αν χρειάζεται,
σερβίρουμε ζεστό στο πιάτο
και πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι!
σ.σ. όσοι θέλουν περισσότερη γεύση καρότου μπορούν να μη βάλουν καθόλου πατάτα, ενώ όσοι θέλουν πιο πατατένια γεύση αφαιρούν καρότο και προσθέτουν πατάτα!
Καλή σας όρεξη!
ΥΓ
Παίζει και μπαχαρικό να βάλετε!
Και είναι φανταστικό με σάλτσες κρέατος, ψητού κλπ!!!!
Γιαμι!!!
Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά το blog Γαργαντούας για την υπέροχη συνταγή.