Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Αρνάκι με σόγια σος και μέντα


Σας έχει τύχει ποτέ να είναι σκληρά τα παϊδάκια στα κάρβουνα;Ε λοιπόν εμένα μου έτυχε.
Από το ίδιο κρέας είχα περίσσευμα (αμαγείρευτο).Τώρα ,σκέφτηκα,αν το κάνουμε στα κάρβουνα δεν θα τρώγεται.Σκέφτηκα μία άλλη εναλλακτική που βγήκε ένα θεσπέσιο και αρωματικό πιάτο.
Ας δούμε όμως τα υλικά.

Υλικά
1-1,2 αρνί (παιδάκια και παιδάκι από το μπούτι)
1 κούπα σόγια σος
2 κουταλιές βαλσάμικο
ελαιόλαδο
4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
αλάτι
πιπέρι
4 -5 κλωναράκια φρέσκια μέντα

Οδηγίες
Από το βράδυ βάζουμε σε σκεύος που σκεπάζεται λίγο ελαιόλαδο,την σόγια σος,το βαλσάμικο ,την μέντα ανακατεύουμε ελαφρώς και τοποθετούμε στην μαρινάδα το κρέας.Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το σκεύος.Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το μαγειρέψουμε.
Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι μας και σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο στην συνέχεια βάζουμε το κρέας χωρίς την μαρινάδα.Το σοτάρουμε καλά. Ρίχνουμε την μαρινάδα και το αφήνουμε να βράσει 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.Προσθέτουμε λίγο νερό αλάτι πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.Φροντίζουμε να έχει πιει το ζουμί του και να μείνει με το λάδι.Το φαγητό μας είναι έτοιμο.Ταιριάζει εξαιρετικά να το συνοδεύσετε με   Ρύζι
Μικρά tips
Αν θέλετε αφαιρέστε την μέντα στο μαγείρεμα.Αντί για μέντα μπορείτε να βάλετε εστραγκόν η θυμάρι

Καλή επιτυχία!

10 σχόλια:

  1. Μμμ μοσχοβόλησε η μέντα!!!ωραία η ιδέα σου Μάρα μου. Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα maraki, και περιμένω βαλίτσες με τάπερ ότι μαγειρεύεις πλέον :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!!μεντανόστιμο!!!
    μπράβο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέντα?Μύρισε δροσιά.τι ωραία αρώματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πάρω το ρυζάκι, τη σος, τη μέντα και τη διασκευή της Μισιρλούς! Το αρνάκι το αφήνω σ' αυτούς που το λατρεύουν, για να μη λέτε πως τα θέλω όλα για τον εαυτό μου!
    Καλό μήνα, mara!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πρέπει να προέκυψε ένα πολύ αρωματικό πιάτο, ωραία η προσθήκη της μέντας!!
    Καλό μήνα εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ξέρετε βέβαια ότι το σκληρό κρέας είναι και πιο καλό ....πιθανότατα είναι ντόπιο αλλά σίγουρα έχει φάει λιγότερες ζωοτροφές και ορμόνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ιδιαίτερο το αρνάκι σου έμορφη μου!!!! Είμαι σίγουρη ότι στη γεύση του θα είναι νοστιμότατο, όπως οτιδήποτε μαγειρεύουν τα χεράκια σου...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή βδομάδα
    Νόστιμο πρέπει να έγινε με ωραία αρώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μ αρέσει πολύ η ιδέα με τη μέντα.Μπράβο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή