Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τρουφάκια



Πολλές μέρες τώρα επικρατεί μια συζήτηση για ένα κέρασμα που χρωστούσαμε.
-Καλό το γλυκό της γιαγιάς ( βλέπε    Ινδοκάρυδο σιροπιαστό ) αλλά μπορεί να γίνουν χάλια.
-Γιατί δεν κάνεις τρουφάκια;
-Άντε να κάνω τρουφάκια...
Ας δούμε υλικά και ότι άλλο θα ψυχανεμιστείτε ....

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Φασόλια Πρεσπών πλακί





Υπέροχοι,γεμάτοι γεύση !Δεν χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης για να μαγειρευτούν. Μόνο να τους προσαρμόσουμε στα δικά μας γούστα και θα μας  ξεπληρώσουν στο ακέραιο τις προσδοκίες του ουρανίσκου.
Ας δούμε τα υλικά...

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Σαρακοστιανά

Σε λίγες μέρες ξεκινάει η Σαρακοστή.
Μερικές προτάσεις για το Σαρακοστιανό τραπέζι που με την ανάλογη προετοιμασία θα προσφέρει ξέγνοιαστες και γευστικές στιγμές.

                                                            Λαγάνα σπιτική



                                                             Χταπόδι στιφάδο



                                                               Γαρίδες θεικές



                                                        Γίγαντες φούρνου







                                                       Κουνουπίδι τηγανιτό























Καλή Σαρακοστή

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τούρτα σοκολάτα με μπισκότα Oreo



Μια τούρτα κόλαφος... σοκολατένιος.
Όσοι την απόλαυσαν ήθελαν κι άλλο...
Η τούρτα αυτή έγινε για να γιορτάσουμε τα γενέθλια του "βενιαμίν" της οικογένειας.
Εξού και η χρωματιστή τρούφα και τα OREO
Ας δούμε όμως τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής της...

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Το Μπαχάρι και ένας διαγωνισμός

Το Μπαχάρι δεν είναι μόνο ο αποξηραμένος αρωματικός καρπός που χρησιμοποιούμαι για να αρωματίσουμε τα φαγητά μας η τα γλυκά μας.
Το Μπαχάρι είναι ένα  παραδοσιακό κεμπαπτζίδικο  στην Αργυρούπολη.
Οι άνθρωποι εκεί είναι φιλικοί και έτσι καταλήξαμε σε μια προσφορά-διαγωνισμό.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ρεβανί με σιμιγδάλι


Για πολλούς είναι το top των σιροπιαστών.
Με άρωμα βανίλιας και το "βαρύγδουπο" σιμιγδάλι γίνεται απόλαυση ειδικά μετά από καλό φαγοπότι!
Ας δούμε τα υλικά ...

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015