Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Τρουφάκια



Πολλές μέρες τώρα επικρατεί μια συζήτηση για ένα κέρασμα που χρωστούσαμε.
-Καλό το γλυκό της γιαγιάς ( βλέπε    Ινδοκάρυδο σιροπιαστό ) αλλά μπορεί να γίνουν χάλια.
-Γιατί δεν κάνεις τρουφάκια;
-Άντε να κάνω τρουφάκια...
Ας δούμε υλικά και ότι άλλο θα ψυχανεμιστείτε ....


Υλικά για 60 χορταστικά τρουφάκια

3 πακέτα μπισκότα πτιμπερ σπασμένα όχι με το μούλτι
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλυτζάνι γάλα
120 γρ βούτυρο(φρέσκο)
75 γρ κακάο κοσκινισμένο
2 σφηνάκια λικέρ πικραμύγδαλο η της αρεσκείας σας
3 βανίλιες
1 φλυτζάνι του τσαγιού ξηροί καρποί χοντροκομμένοι
 Για την επικάλυψη
Τρούφα σοκολάτας η χρωματιστή,ινδική καρύδα,κακάο,ξηροί καρποί

Οδηγίες
Σε βαθύ μπωλ  ή ταψί σπάμε τα πτι-μπερ. Εν ανάγκη επιστρατεύστε βοηθό κατά προτίμηση  άνω των 18 ετών.Οι μικρότεροι έχουν θέληση και ενθουσιασμό αλλά δοκιμάζουν συνέχεια να ελέγξουν αν θρυμματίζονται σωστά.
Προετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά όπως χοντροκομμένοι ξηροί καρποί,κοσκίνισμα του κακάο,τοποθέτηση των επικαλύψεων σε ανάλογα μπωλ κτλ.
Σε βαθύ κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το ζαχαρούχο και αναδεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.Αποσύρουμε από την φωτιά το μείγμα.Αφήνουμε 2-3 λεπτά να ξεφουντώσει και ρίχνουμε το κακάο,τους ξηρούς καρπούς και το λικέρ.
Τώρα ήρθε η στιγμή που θα ρίξουμε το γάλα στα μπισκότα.Στο γάλα θα έχουμε βάλει τις βανίλιες.
Πανικοβάλουμε λίγο τα μπισκότα ώστε να δεχτούν το γάλα.Έτσι θα έχουν την θέληση να καλοδεχτούν και το άλλο μείγμα .Ανακατεύουμε τόσο απαλά και με παράκληση να ενσωματωθούν καλά.Αφήνουμε 5-10 λεπτά να συνηθίσει το ένα μείγμα το άλλο.

Αφού καταλάβετε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέγερση, οπλιστείτε με γάντια και δώστε στο μείγμα πολλάκις σχήμα τρουφακίου .


Εδώ να σημειώσω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βοηθό επικουρικά κατά προτίμηση ενήλικο.Τους λόγους που προτιμούμε είναι ότι δεν ελέγχουν συνέχεια για την ποιότητα.
Αφού το μείγμα πάρει όλο σχήμα τρουφακιών περίπου 60 τεμαχίων,ξεκινήστε την επικάλυψη τους με ότι από τα υλικά επικάλυψης και ουχί αποκάλυψης θέλετε.


Αφού καλύψετε και το τελευταίο,βάλτε τα τρουφάκια σας σε χάρτινες θήκες και έπειτα σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.Τοποθετήστε τους μικρούς αλλά νόστιμους θησαυρούς στο ψυγείο .Μετά από μια ολονύχτια παραμονή τους εκεί τα χρώματα και τα αρώματα έχουν να σας προσφέρουν απόλαυση.



Μικρά tips
1) Το λικέρ ,οι ξηροί καρποί και η επικάλυψη εξαρτάται από τα δικά σας γούστα.                              
2)Μην αφήσετε το μείγμα να κρυώσει τελείως γιατί μετά στεγνώνει και την ώρα της επικάλυψης θα δυσκολευτείτε.                                                                                                                                     
 3) Ακόμη και αν φτιάξετε μόνοι σας τα τρουφάκια φορέστε γάντια διότι θα φάτε το μισό μείγμα με την δικαιολογία ότι κολλάει στα χέρια.   
4) Και σοφότερο.....βάλτε φύλαξη στο ψυγείο μέχρι να ολοκληρωθεί η "ωρίμανση"  βλέπε φωτό                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
                                                  

4 σχόλια:

  1. Πωπω! Αγαπημένη γλυκιά αμαρτία τα τρουφάκια!
    Σε κάθε εκδοχή τους και η δική σου πρόταση με το πικραμύγδαλο φαίνεται μούρλια!!!
    'Γεια στα χεράκια σου!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα... Η φύλαξη στο τελος μου άρεσε πολύ. Σωστή !!!

    Αγαπημένα και εθιστικά. Ευτυχώς βγαίνουν πολλά κομμάτια να έχουμε να τρώμε ;)

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλιο αργά παρά ποτέ...Πολλά φιλιά Marion!

      Διαγραφή