Αν και απούσα όλες αυτές τις μέρες επανήλθα με διαθέσεις "κινηματογραφικές".
Η προειδοποίηση γίνεται πράξη και το μέρος νούμερο 2 είναι πλέον γεγονός.
Ας συνεχίσω λοιπόν με τα κόλπα.
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ εδώ στην επαρχία έχω πολλά καλά (και δεινά βεβαίως,βεβαίως)
1) Πριν 4 χρόνια βρέθηκα αγκαλιά με πολλή και αμέτρητη ρίγανη. Έτριβα έτριβα και τον άτριφτο είχε.
Έτσι μου ξέμειναν 2-3 ματσάκια ,τα οποία τα βρήκα μπροστά μου έπειτα από πολύ καιρό.Η μεγάλη ανακάλυψη που έκανα (μετά την πενικιλλίνη) ήταν:
Αν τα αρωματικά φυτά μένουν πάνω στα κλαδάκια τους διατηρούν το άρωμα τους για πολύ μα πολύ καιρό.Το δίδαγμα λοιπόν είναι να μην τρίβετε ρίγανη ,δεντρολίβανο και άλλα αρωματικά φυτά πολύ πριν από την κατανάλωση τους.
2)Καταψύξεως λόγος συνέχεια. Όλα η σχεδόν όλα τα φαγητά καταψύχονται.
Αν σας περίσσεψε μία η δύο μερίδες φαγητό βάλτε τις σε ειδικά σκεύη (τάπερ δηλαδή)καλά κλειστά στην κατάψυξη.Όταν σας πιάσει η μεγάλη αρρώστια που λέγεται Οξεία τεμπελίτιδα,μπορείτε να παρουσιάσετε στην οικογένεια σας ένα γεύμα η δείπνο με πολλές επιλογές.Προσοχή...μην θυμηθείτε τα ταπεράκια μετά από 6 μήνες γιατί τότε θα πιάσει "άλλη αρρώστια " την οικογένεια.
3) Οι γυναίκες που εργάζονται είναι και θα είναι μια "Μαίρη Παναγιωταρά" γιατί θέλει να είναι σε όλα συνεπής.Σπίτι ,παιδιά,σύζυγος,δουλειά....Το κύριο μέλημα της εργαζόμενης είναι το καλό και ποιοτικό φαγητό.Αφιερώστε λοιπόν ένα πρωινό από το σαββατοκυριακό σας στο να κάνετε την προετοιμασία για την εβδομάδα που έρχεται.Φτιάξτε πχ ένα παστίτσιο χωρίς να το ψήσετε.Σκεπάστε το με μεμβράνη,βάλτε το στην κατάψυξη και όταν έρθει η ώρα ψήστε το.Έτσι αποφεύγετε τον πύργο με τα άπλυτα σκεύη στην μέση της κουραστικής εβδομάδας.
4) Φτιάξτε πίτες η πίτσες και πάλι αποθηκεύστε τις στην κατάψυξη.Αυτές που πέρνουμε έτοιμες δεν είναι καλύτερες.
5)Ζυμώστε ψωμί και όπως είναι ένα βήμα πριν το ψήσιμο οδηγείστε το και αυτό καλά τυλιγμένο σε διάφανη μεμβράνη στην κατάψυξη.Ψήστε το την ώρα που θα το χρειάζεστε.
6)Το ξύδι είναι μέγα φάρμακο για τις παθήσεις της κουζίνας μας.Γυαλίστε τα σκεύη σας την ώρα που τα πλένεται βάζοντας στην σαπουνάδα λίγο ξύδι.Έπειτα είστε έτοιμες για ένα καθρέπτισμα σε αυτά.
7) Το ίδιο ισχύει εάν έχετε πλυντήριο πιάτων.Ρίξτε μέσα ξύδι και όλα τα σκεύη θα σας χαμογελούν.
8)Καθαρίστε τον βραστήρα βάζοντας 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι και 5 νερό αφήνοντας το να βράσει 1-2 φορές.Μετά ξεπλύντε καλά τον βραστήρα για να μην έχει ο καφές σας αιθέρια αρώματα ξυδιού.
9)Κάηκε η κόλλησε φαγητό στην κατσαρόλα;Εγώ έχω ένα θέμα με το ρυζόγαλο.Σχεδόν πάντα είχα την κατσαρόλα να μουλιάζει για να μπορέσω να την καθαρίσω.Η αυτόφωτη λύση είναι το κόκκινο κρασί.
Βάλτε κόκκινο κρασί και βράστε το στην "προβληματική κατσαρόλα" για 10-15 λεπτά.Με λιγότερο η σχεδόν καθόλου κόπο θα καθαρίσει.
10) Το 10 το καλό έχει να κάνει με το ψυγείο και την καθαριότητα του.Λίγο χλιαρό νερό με ξύδι είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να καθαρίσετε το ψυγείο σας μέσα χωρίς τα τρόφιμα που φιλοξενεί να κινδυνέψουν να πάρουν μυρωδιά.
Μην νομίζετε ότι τελείωσα εδώ...έχω πολλά να πω ακόμη!Προειδοποίηση νούμερο 2...έρχεται και άλλη ανάρτηση με κουζινικά...κολπάκια!
Η προειδοποίηση γίνεται πράξη και το μέρος νούμερο 2 είναι πλέον γεγονός.
Ας συνεχίσω λοιπόν με τα κόλπα.
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ εδώ στην επαρχία έχω πολλά καλά (και δεινά βεβαίως,βεβαίως)
1) Πριν 4 χρόνια βρέθηκα αγκαλιά με πολλή και αμέτρητη ρίγανη. Έτριβα έτριβα και τον άτριφτο είχε.
Έτσι μου ξέμειναν 2-3 ματσάκια ,τα οποία τα βρήκα μπροστά μου έπειτα από πολύ καιρό.Η μεγάλη ανακάλυψη που έκανα (μετά την πενικιλλίνη) ήταν:
Αν τα αρωματικά φυτά μένουν πάνω στα κλαδάκια τους διατηρούν το άρωμα τους για πολύ μα πολύ καιρό.Το δίδαγμα λοιπόν είναι να μην τρίβετε ρίγανη ,δεντρολίβανο και άλλα αρωματικά φυτά πολύ πριν από την κατανάλωση τους.
2)Καταψύξεως λόγος συνέχεια. Όλα η σχεδόν όλα τα φαγητά καταψύχονται.
Αν σας περίσσεψε μία η δύο μερίδες φαγητό βάλτε τις σε ειδικά σκεύη (τάπερ δηλαδή)καλά κλειστά στην κατάψυξη.Όταν σας πιάσει η μεγάλη αρρώστια που λέγεται Οξεία τεμπελίτιδα,μπορείτε να παρουσιάσετε στην οικογένεια σας ένα γεύμα η δείπνο με πολλές επιλογές.Προσοχή...μην θυμηθείτε τα ταπεράκια μετά από 6 μήνες γιατί τότε θα πιάσει "άλλη αρρώστια " την οικογένεια.
3) Οι γυναίκες που εργάζονται είναι και θα είναι μια "Μαίρη Παναγιωταρά" γιατί θέλει να είναι σε όλα συνεπής.Σπίτι ,παιδιά,σύζυγος,δουλειά....Το κύριο μέλημα της εργαζόμενης είναι το καλό και ποιοτικό φαγητό.Αφιερώστε λοιπόν ένα πρωινό από το σαββατοκυριακό σας στο να κάνετε την προετοιμασία για την εβδομάδα που έρχεται.Φτιάξτε πχ ένα παστίτσιο χωρίς να το ψήσετε.Σκεπάστε το με μεμβράνη,βάλτε το στην κατάψυξη και όταν έρθει η ώρα ψήστε το.Έτσι αποφεύγετε τον πύργο με τα άπλυτα σκεύη στην μέση της κουραστικής εβδομάδας.
4) Φτιάξτε πίτες η πίτσες και πάλι αποθηκεύστε τις στην κατάψυξη.Αυτές που πέρνουμε έτοιμες δεν είναι καλύτερες.
5)Ζυμώστε ψωμί και όπως είναι ένα βήμα πριν το ψήσιμο οδηγείστε το και αυτό καλά τυλιγμένο σε διάφανη μεμβράνη στην κατάψυξη.Ψήστε το την ώρα που θα το χρειάζεστε.
6)Το ξύδι είναι μέγα φάρμακο για τις παθήσεις της κουζίνας μας.Γυαλίστε τα σκεύη σας την ώρα που τα πλένεται βάζοντας στην σαπουνάδα λίγο ξύδι.Έπειτα είστε έτοιμες για ένα καθρέπτισμα σε αυτά.
7) Το ίδιο ισχύει εάν έχετε πλυντήριο πιάτων.Ρίξτε μέσα ξύδι και όλα τα σκεύη θα σας χαμογελούν.
8)Καθαρίστε τον βραστήρα βάζοντας 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι και 5 νερό αφήνοντας το να βράσει 1-2 φορές.Μετά ξεπλύντε καλά τον βραστήρα για να μην έχει ο καφές σας αιθέρια αρώματα ξυδιού.
9)Κάηκε η κόλλησε φαγητό στην κατσαρόλα;Εγώ έχω ένα θέμα με το ρυζόγαλο.Σχεδόν πάντα είχα την κατσαρόλα να μουλιάζει για να μπορέσω να την καθαρίσω.Η αυτόφωτη λύση είναι το κόκκινο κρασί.
Βάλτε κόκκινο κρασί και βράστε το στην "προβληματική κατσαρόλα" για 10-15 λεπτά.Με λιγότερο η σχεδόν καθόλου κόπο θα καθαρίσει.
10) Το 10 το καλό έχει να κάνει με το ψυγείο και την καθαριότητα του.Λίγο χλιαρό νερό με ξύδι είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να καθαρίσετε το ψυγείο σας μέσα χωρίς τα τρόφιμα που φιλοξενεί να κινδυνέψουν να πάρουν μυρωδιά.
Μην νομίζετε ότι τελείωσα εδώ...έχω πολλά να πω ακόμη!Προειδοποίηση νούμερο 2...έρχεται και άλλη ανάρτηση με κουζινικά...κολπάκια!