Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Πατάτες φούρνου


Συνοδευτικό και σε περίοδο νηστείας κύριο πιάτο!!!
Ας δούμε τα υλικά και τις οδηγίες....

Υλικά
2-2.5 κιλά πατάτες
αλάτι κατά βούληση
1/2 κουτ.γλυκού πιπέρι
1/2 κουτ.γλυκού σουμάκ
2 κουτ.γλυκού κουρκουμά
2 κουτ.γλυκού θυμάρι
ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού ( από 2 λεμόνια)
χυμό λεμονιού κατά βούληση


Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που θέλουμε.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα μπαχάρια μας.
Τοποθετούμε τις πατάτες στο ταψί μας και πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών ,το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Μικρά tips
Οι πατάτες είναι τέλειο συνοδευτικό για ψάρι ψητό,η κρέας στα κάρβουνα ειδικά αν θέλετε να αποφύγετε τις τηγανιτές .
Το αλάτι και το λεμόνι βάλτε το ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
Το σουμάκ έχει ξυνή γεύση γι αυτό προσοχή.
Ψήστε στην θερμοκρασία που σας προτείνω γιατί ο κουρκουμάς  είναι φυσικό χρωστικό.
Από τα πρώτα και πιο αναλυτικά άρθρα για τον κουρκουμά το βρήκα στο kitchenstori.es

Καλή επιτυχία και απόλαυση!!!!!


2 σχόλια:

  1. Ποιος να αντισταθεί σε τέτοια γεύση, σε τέτοια αρώματα?
    'Γεια στα χέρια σου, κορίτσι μου!
    Φιλάκια πολλά!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό υπόλοιπο syros2js!!!!
    Φιλιάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή