Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Κουλούρια δίχρωμα


Νόστιμα και αφράτα!
Πολυδοκιμασμένα και από μεγάλο κοινό μάλιστα!
Αγαπημένα των παιδιών της οικείας μου (και εγώ στα παιδιά ανήκω)
Η συνταγή απλή και τα υλικά υπάρχουν πάντα στο σπίτι....
Ας δούμε τα υλικά και τις οδηγίες μετά του αναλόγου φωτορεπορτάζ.....


Υλικά για 80 τεμάχια περίπου
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.(ίσως και λίγο παραπάνω)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα χλιαρό νερό
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική 
1κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλυκού σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
3-4 βανίλιες
6-7 κουταλιές της σούπας (γεμάτες)κακάο 
1 κουταλιά νερό

Οδηγίες
Εν αρχή βάζουμε στον αναδευτήρα την ζάχαρη με το ελαιόλαδο και το νερό (χλιαρό) να ανακατευτούν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τα διογκωτικά υλικά,το αλάτι και τις βανίλιες ανακατεύουμε και στην συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα που είναι στο μίξερ σταδιακά.
Χρειάζεται 2-3 λεπτά για να μας δώσει μια εύπλαστη ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα  χέρια.Αν κολλάει πολύ προσθέτετε αλεύρι αλλά μην γίνει πολύ σκληρή η ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση.Το μίσο το τοποθετούμε πάλι μέσα στο μίξερ και ανοίγουμε μια λακκουβίτσα.Εκεί μέσα  βάζουμε το κακάο και την μια κουταλιά νερό.Ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί με το κακάο όλη η ζύμη.

Σε μεγάλη επιφάνεια και αφού έχουμε αλευρώσει τα χέρια μας κόβουμε και από τις δύο ζύμες την ίδια ποσότητα ζύμης.Πλάθουμε μακριά μπαστούνια και μετά τα ενώνουμε κατά τον τρόπο που βλέπετε στις φωτογραφίες.Τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και τοποθετούμε το κάθε δίχρωμο κουλούρι σε λαμαρίνα που έχουμε βάλει λαδόκολλα.


Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την δεύτερη φορά που έφτιαξα τα κουλουράκια.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.Δεν θα αλλάξουν χρώμα.
Γιαυτό πρέπει να προσέξετε πολύ στο ψήσιμο.Αν ψηθούν παραπάνω γίνονται σκληρά.
 Μπορείτε επίσης να παίξετε με το σχήμα και να δώσετε,καλή ώρα, λουλουδάτες διαθέσεις.





Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τα φτιάξετε.Δοκιμάστηκαν από μικρούς και μεγάλους σε ημερήσια σχολική εκδρομή και όλες οι μαμάδες ζητούσαν την συνταγή.

Μικρά tips
Θα μπορούσα να βάλω 1 κούπα καλαμποκέλαιο αντί για ελαιόλαδο και νερό.Πιστέψτε με ότι έτσι είναι πιο νόστιμα .Δεν λιγώνουν και είναι σαφώς πιο υγιεινά.
Ποτέ και κανείς δεν σταματάει στον ένα....σε διψήφιο αριθμό μόνο.



Καλή επιτυχία!!!

7 σχόλια:

  1. Πωπω! Άρωμα βανίλιας και κακάο!
    Είμαι σίγουρη πως θα είναι απίθανα!!!
    Με την πρώτη ευκαιρία θα τα... τιμήσω!!!
    Να είσαι καλά και να περνάς πάντα υπέροχα!!!
    Φιλιά πολλά!!!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αγαπημένη γεύση τα μπισκότα σου Μάρα!!!!! Έγιναν τέλεια και λαχταριστά!!!!
    Αν και καινούρια στην παρέα έχω την εντύπωση πως έκανες πολύ όμορφες αλλαγές στο μπλογκάκι σου!!!!!
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι "εξωτερικές" αλλαγές είναι το φετίχ μου Silena.
      Έτσι δοκιμάζω και το έσω.....
      Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και σε σένα και καλώς "μπήκες" στην παρέα.
      φιλιααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  3. Το κακό με αυτά τα κουλούρια είναι πως δεν κλείνουν ποτέ 24ωρο ζωής!
    Ευχαριστώ πολύ syros2js,να είσαι πάντα καλά και να ζεις καλύτερα!!!Φιλιαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαριτωμένα... τελεια μαζι με καφέ ή τσάι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δίχρωμα κουλουράκια!!!τέλεια!!! θα τα δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία που είναι θα τα κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή