Κουρκούτα η αλλιώς τραχανόπιτα!!!
Γρήγορη ,εύκολη,παραδοσιακή και απολαυστική!
Τα υλικά απλά και ικανά να συνθέσουν μια πεντανόστιμη πίτα.
5-6 κουταλιές σούπας τραχανάς
1 ποτήρι νερό
1 κούπα γάλα
4 αυγά
500 γρ. φέτα
3/4 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
2 κούπες αλεύρι (και όσο σηκώσει)
προαιρετικά 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Οδηγίες
Ξεκινάμε 20-30 λεπτά νωρίτερα με το να μουλιάσουμε τον τραχανά στο νερό.Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Στην συνέχεια σε ένα βαθύ μπολ. ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.Η συνταγή λέει 4 αυγά.Εγώ χρησιμοποίησα 2.
Στο μπολ προσθέτουμε τον μουλιασμένο τραχανά μαζί με το νερό του,την φέτα θρυμματισμένη με το χέρι,το γάλα,1/2 ποτήρι ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μυρωδικό μας που του πάει πολύ.
Ο σκοπός μας είναι το μείγμα να γίνει ένας χυλός όπως αυτός του κέικ.
Στην λαμαρίνα του φούρνου ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλείφουμε καλά το ταψί.
ρίχνουμε μέσα στο ταψί τον χυλό και απλώνουμε.
Προσθέτουμε εάν θέλουμε από πάνω λίγη θρυμματισμένη φέτα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μικρά tips
Η αρχική συνταγή είχε 4 αυγά και 1 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο.
Αφαίρεσα 2 αυγά και ελαιόλαδο που το αντικατέστησα με νερό.
Αν βάλετε πιο πολύ ελαιόλαδο μόλις ψηθεί η πίτα να αφαιρέσετε το λάδι,για να αφήνει μια ανάλαφρη γεύση στο στόμα η πίτα.
Ο λόγος που μουλιάζω τον τραχανά και δεν τον βράζω είναι ότι στο τελικό αποτέλεσμα δεν καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει τραχανάς μέσα.
Τέλος να προσέξετε η πίτα να είναι ψημένη καλά και από κάτω.Όταν είναι έτοιμη έχει ξεκολήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Καλή επιτυχία!!!
Εμ.. αυτά τα tips είναι που κάνουν όλη τη διαφορά. Όταν πρόκειται για μια συνταγή παραδοσιακή, αυτές οι μικρές λεπτομέρειες εγγυώνται την επιτυχία της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρα μου πολύ μου αρέσει η πίτα σου!!!
Και επίσης μου αρέσει που τώρα που καλοκαίριασε "έσκασες μύτη"!!!
Φιλιά πολλά!!!!!!
Είδες Χρυσαυγή μου;Σαν τα αντιηλιακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ "έσκασα μύτη" χαχχαχαχαχχαχαχχαχαχα
ΔιαγραφήΗ πιτούλα είναι ιδανικό κολατσιό για τις κούκλες σου.Φιλιααααααααα
Βρε, βρε!!! Ποια μας θυμήθηκε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με τί υπέροχη συνταγή, μάλιστα!!!
'Γεια στα χέρια σου!!!
Φιλάκια αμέτρητα!!!
Να περνάς όμορφα!!!
Δεν ξεχνιέστε...χαχχαχαχαχχααχ
ΔιαγραφήΦιλιά πολλάαααααααα
Ένα πολύ εύγευστο come back μας επιφύλασσες Μάρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές οι πιτούλες πολύ μ'αρέσουν!!Σκαρώνονται εύκολα,χορταίνουν και έχεις τη ικανοποίηση ότι κάτι σπιτικό μοσχοβόλισε στον αέρα της κουζίνας!
Αυτό το tip του μουλιασμένου τραχανά ,πολύ το εκτιμώ!!!Γιατί τον χειμώνα που δοκίμασα μία τραχανόπιτα ,μου άφηνε έντονη την μυρωδιά του τραχανά και δεν με ικανοποίησε..
Καλή εβδομάδα!Μη χάνεσαι...
Μια από τις αναποδιές μου είναι να μην δημοσιεύω συνταγές που να έχουν έγκριση από αρκετούς δοκιμαστές!Το ταψί Φωτεινή μου δεν βράδιασε.Στην συνιστώ.Φιλιάαααααααααααα
ΔιαγραφήΚ εγώ τις αγαπώ τις πίτες στο πι και φι!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια Μάρα μου, εύχομαι να είσαι καλά <3
Όπως το λες Καπετάνισσα στο πι και φι.Φιλιάαααααααααααα
ΔιαγραφήΚαλώς την :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓρήγορη κι εύκολη Μάρα. Φαίνεται μούρλια.
Φιλιά πολλά
Καλώς σας βρήκα ;-)
Διαγραφήφιλιά πολλάααααααααα
Δεν την ηξερα, φαινεται χορταστικη!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/