Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης


Μπισκότα αφράτα με φιστίκια Αιγίνης και cranberries αποξηραμένα.
Μαλακά και νόστιμα.Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν σταματάς μόνο σε ένα.
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συνταγή βρίσκεται από το τέλος του 2012 στην φωτογραφική μηχανή και στην σχεδίαση του blog αλλά γιατί δεν πατάω το κουμπί να δημοσιευτεί δεν ξέρω.
Ίσως το ότι δεν μου άρεσε το κείμενο;Η συνταγή πάντως άρεσε!!!
Ας δούμε τα υλικά.....
Υλικά
1 βιτάμ (250γρ)
2 κούπες ζάχαρη(χρησιμοποιώ την κούπα του nescafe)
2 αυγά
1 1/2 κούπα κραν-μπέρις
1/2 κούπα κονιάκ η ουίσκι με νερό
4 με 4,5 κούπες αλεύρι
1 1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα φιστίκια Αιγίνης άψητα
άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες
Ξεκινάμε με τα κραν-μπέρις.Τα βάζουμε με το κονιάκ να μουλιάσουν 10-15 λεπτά.


Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε την ανάδευση.
Σε βαθύ μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και τα φιστίκια.
Αφού έχουν φουσκώσει τα αποξηραμένα κραν-μπέρις τα προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα και ρίχνουμε το μείγμα των στερεών υλικών σταδιακά.Αναδεύουμε έως ότου ανακατευτούν τα υλικά μας.



Στρώνουμε σε λαμαρίνα λαδόκολλα και με την βοήθεια 2 κουταλιών βάζουμε μια κουταλιά πάνω στην λαδόκολλα.



Έτσι σε άτακτα σχήματα τα μπισκότα μας θα ψηθούν στους 180 βαθμούς για 15 περίπου.


Τέλος αν θέλετε τα πασπαλίζετε με άχνη για έξτρα γλύκα!!!


Φυσικά μπορείτε να αφήσετε τα μπισκότα και χωρίς άχνη.Ότι και να επιλέξετε είναι απολαυστικά.!!!

Μικρά tips
Η ζύμη είναι μαλακή.Λίγο πιο σφιχτή από του κέικ και πιο μαλακή από των μπισκότων.
Αν νομίζετε ότι η ποσότητα του αλκόολ είναι πολύ αραιώστε με νερό.
Προτιμήστε ποτό χωρίς άρωμα,πχ.λικέρ,θα αναδείξει το άρωμα και την γεύση των καρπών.

Καλή επιτυχία!!!!  

17 σχόλια:

  1. Μάρα, Μαρούλι, Μαριώ μου γειά σου!!!
    Χαίρομαι που βλέπω ανάρτησή σου μετά απο τόσο καιρό και μάλιστα με φιστίκι.
    Ανατρέχω στη μνήμη μου και θυμάμαι το παγωτό φιστίκι με ουίσκι που είχες βαλει και έχω σταμπάρει να φτιάξω την άνοιξη...
    Τώρα σε συνέχειά του έρχονται και τα μπισκότα με τον ίδιο ξηρό καρπό και το ίδιο αλκοολούχο ποτό.

    Ωραία η πρότασή σου όπως πάντα και ανεπίτρεπτο να έχεις την ανάρτηση έτοιμη τόσο καιρό και να μην πατάς τη "δημοσίευση"!!!

    Μην ξαναδώ τέτοιες συμπεριφορές παρακαλώ πολύ!!

    Σε φιλώ ιδιαιτέρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν Χρυσό μου κορίτσι...μην με μαλώνεις.Ήταν όλα θέμα συντονισμού...και πως να το εξηγήσω.Μου αρέσει να καταθέτω και το προσωπικό μου στοιχείο το οποίο ήταν άχρωμο..ενώ τα μπισκότα φλογερά.
      Απλά τα πράγματα...ανταποδίδω τα "ιδιαίτερα φιλιά"σε όλες τις γυναίκες της οικίας σας!!!

      Διαγραφή
    2. Εντάξει Μάρα μου...
      Η γκρίνια μου ήταν επειδή μας έλειψες πολύ!!
      Σχώρα με...

      Φιλιά ! :)

      Διαγραφή
  2. Μου είχε λείψει το πιπεράτο χιούμορ σου.Οι ωραίες και πάντα εμπνευσμένες συνταγές σου.
    Επανήλθες με πουά μπισκοτάκια και οινοπνευματώδη νότα..για τους λάτρεις των απρόοπτων γεύσεων.Για το σάστισμα που προκαλεί το εμβαπτισμένο φρούτο στο ποτό και την αθεράπευτα νόστιμη επίγευσή του.Το τραγανό σκάσιμο του φιστικιού στο δόντι και την φιλική συμμετοχή του στην αποθέωση ενός μπισκότου.Το προαιρετικό χιονοπασπάλισμα που ομορφαίνει ένα πιο σύνθετο σε γεύση μπισκότο.
    Μην αργοπορήσεις ξανά.Και αν δεν αρέσει το κείμενο σε σένα δεν πειράζει.Θα αρέσει σε μας.Φιλιά πολλά,πολλά Μάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόλαφος είσαι Φωτεινή μου ,με κοσμητικά επίθετα και ποιητικό οίστρο!
      Σε φιλώωωωωωωωωωωωω

      Διαγραφή
  3. Λατρεύουμε τα φυστίκια Αιγίνης οικογενειακώς!
    Τι το σκέφτεσαι κι εσύ καλέ; Πάτα εδεκεί το publish στο ποστάκι για το λαό! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείς λατρεύουμε τα φιστίκια Αιγίνης ...και αλμυρά και άψητα!
      όσο για το post ήθελε και αυτό τον χρόνο του, όπως και εγώ ;-)
      φιλιααααααααααα

      Διαγραφή
  4. Αργείς αλλά δεν λησμονείς! Χώρια που η συνταγή "λέει πολλά!"
    Μας αρέσουν και με άχνη και δίχως, και σούπερ μεθυσμένα.


    Σε φιλώ Μάρα μου!
    Καιρός να αρχίσω να χαρίζω τα τόσα OSCAR που έχουν μαζευτεί στα ράφια...:)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Οσκαροδαφνωστεφανωμένη μου...προσωπικώς τα τσάκισα και στις δύο εκδοχές!!!!
      Όσο για τα Οσκαρ πρέπει να μείνουν στην θέση τους ;-)
      Τα σέβη μας και τα φιλιά μας!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Και με άχνη και χωρίς φαίνονται πεντανόστιμα! Τα φυστίκια Αιγίνης σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως sundayspoon τα φιστίκια Αιγίνης κάνουν την διαφορά!!!!
      Καλησπέρα πλέον!!!!

      Διαγραφή
  6. πω πω νοστιμιές!!!! φυστίκια αιγίνης και κράνμπερις!!!
    i like!!!

    Καλημέρα!!! welcome back!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου peps!!! Είδες συνδυασμός;Αν σου αρέσει να σου ντελιβερίξω κανα 2οκάδες!!!!Φιλιαααααααααααα

      Διαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ nadia μου!!!!!!!Καλό υπόλοιπο ημέρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαν τα χιόνια!!
    Σαν την άχνη!!!
    Σαν τα μάραθα...που όπου να 'ναι θα κάνουν με χάρη, κι' αυτά την εμφανισή τους.

    Ωραία, γευστικά και με φυστικάκια και με cranberries!
    Κακώς κανείς πάντως, που παίρνεις τόσες "απουσίες" βρε Μάρα :-)) θα την χάσεις την "τάξη" :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχαχαχα αχ Penelope σαν....σαν...σαν είμαι!!!
    Λες να μείνω μεταξεταστέα;Αμάν και δεν το είχα σκεφτεί ;-)
    Φιλιαααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή