Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Κολοκυθοανθοί τηγανητοί


Υπέροχοι και τραγανοί!
Αν τους βουτάς και σε τζατζίκι είναι κάτι σαν αυτό που λέει η διαφήμιση ...δεν τρως ποτέ ένα....
Ας δούμε όμως τα υλικά και την διαδικασία....

Υλικά
Κολοκυθοανθοί 20-30 τεμάχια
αν θέλετε και ένα κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες
καλαμποκέλαιο για τι τηγάνισμα
χυλός

Υλικά για τον χυλό
1,5 κούπα αλεύρι τύπου φαρίνα
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1κουτ.σούπας καλαμποκέλαιο
νερό

Οδηγίες
Ξεκινήστε την διαδικασία με τον χυλό.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι.Στην συνέχεια προσθέστε το νερό σιγά μέχρι να έχετε την πυκνότητα που θέλετε.Τέλος ρίξτε το καλαμποκέλαιο και αφήστε τον χυλό να ξεκουραστεί.
Συνεχίζουμε με το πλύσιμο των ανθών.


Αφήστε λίγο να στραγγίξουν.
Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το καλαμποκέλαιο και αφήστε το να ζεσταθεί ,όχι να κάψει.


Βουτήξτε τους ανθούς καλά μέσα στον χυλό και μετά τηγανίστε τους.


Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε έτσι και κολοκυθάκια κομμένα.

Αφού πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα αφήστε τους σε απορροφητικό χαρτί για 1-2 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστοί και με απαραίτητη συνοδεία τζατζικιού...
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!

9 σχόλια:

  1. Μου φαίνεται ότι έφτιαξες τον πιο τέλειο χυλό,φαίνονται υπέροχα και μου αρέσουν.....θα τη δοκιμάσω σίγουρα τη συνταγούλα σου.Καλό υπόλοιπο Κυριακής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένο!!! Αντε ..και τέτοια ώρα που το βλέπω που να τους βρω τους έρμους? χαχααχαχ! Μπαίνουν στο πρόγραμμα της εβδομάδας! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω΄ότι έφτιαξες τον καλύτερο χυλό για τους κολοκυθοανθούς και όχι μόνο.
    Θα τον αντιγράψω και μόλις βρώ κολοκυθοανθούς θα τους ΄τηγανίσω αμέσως.
    σε φιλώ
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστικά! θα το δοκιμάσω!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίθανος μεζές, οι τηγανητοί κολοκυθοανθοί!! Συνήθως βάζω και τυράκι μέσα, πριν τους περάσω από τον χυλό. Φανταστικοί!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειος μεζές αν κι εγώ βάζω και λίγο τυρί για γέμιση απλά φοβερό,φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι μεζές οι κολοκυθανθοί, τέλειος! Δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω ποτέ αν και μ'αρέσουν πολύ, τώρα όμως με τη συνταγή σου θα δοκιμάσω γιατί με τις φωτογραφίες βοήθησες πολύ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα, ωραίος μεζές θα σου προτείνω και κάτι ακόμα όπως το έκανε η μητέρα μου δοκίμασε να τα γεμίσεις με γέμισε από διάφορα τυριά με αυγό μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή