Νόστιμες γλυκόξινες και εξωτικές φτερούγες κοτόπουλου.
Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσουν πολύ.Συνήθως τις κάνουμε στα κάρβουνα.
Έτσι όμως είναι φαγητό.Γεμάτο αρώματα και γεύση.
Ας δούμε όμως τα υλικά....
Υλικά
1000-1200 γρ φτερούγες
πατάτες κομμένες σε ροδέλες
αλάτι
5-6 φέτες ανανά (κονσέρβα) κομμένες
1 κούπα τον χυμό από τον ανανά
ελαιόλαδο
2 κουτ.σούπας μέλι
1 κουτ.σούπας ξύδι βαλσάμικο
2 κουτ.σούπας γουώστερ σως
1-2 κουτ.σούπας τζίντζερ σκόνη
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φτερούγες.Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες και έπειτα τις κόβουμε ροδέλες.
Βάζουμε τις φτερούγες και τις πατάτες σε ένα ταψί (γάστρα κατά προτίμηση) και τα αλατίζουμε κατά την δική μας βούληση.
Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε το μέλι και το διαλύουμε με καυτό νερό.
Μέσα στο ταψί ρίχνουμε τις φέτες ανανά αφού τις έχουμε τεμαχίσει σε 6-8 μικρότερα κομμάτια.
Αν θέλουμε μπορούμε να τις αφήσουμε έτσι.
Πασπαλίζουμε το φαγητό μας με τζίντζερ και μετά προσθέτουμε και τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο.Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Μικρά tips
Το τελευταίο τέταρτο καλό θα είναι να ξεσκεπάσετε την γάστρα και να αφήσετε το φαγητό να ροδοκοκκινήσει.Ίσως το χρώμα να φανεί πολύ σκούρο.Αυτό το κάνει το μέλι,το βαλσάμικο και η γουώστερ σως.Προτιμήστε να κόψετε τις πατάτες σε ροδέλες για να είναι ταυτόχρονα έτοιμες με τις φτερούγες.
Καλή επιτυχία...και καλή όρεξη!!!!!
αχ εσεις οι μαγείρισες, έχετε βάλει σκοπό της ζωής σας να είστε οι ωραιότερες και μεις οι χοντρότερες.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλώς βρεθήκαμε
σε φιλώ
Καλή σου Κυριακή Μαρία μου!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγητό είναι καθημερινή ανάγκη...εεε και λίγα πιασίματα δεν βλάπτουν...μιλώ εκ πείρας ;-)
Καλώς βρεθήκαμεεεεεεε φιλιααααααααααα
καλή σου μεραααααααααα...μ αρέσουν τα γλυκόξινα και το πιάτο σου σίγουρα θα το φτιάξω για να δώσω τη εξωτικότητα...να σαι καλαααααααααα..φιλια πολλαααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα Τάνια μου!!!!!!
ΔιαγραφήΕξωτικά φιλιάααααααααααααα
καλημερα μαρα μουυυυυυυυυ...
ΑπάντησηΔιαγραφήπερα απ τις μουσικες επιλογες του μπλογκ σου!!!!
η συνταγη σου σημερΙς.. μυρίζει ίσαμε δω πάνω .. στον βορρά..
να εισαι παντα καλα σε φιλωωωωωωωωωω..
χρονια μας πολλα!!!!!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάς Ευη!!!!!
ΔιαγραφήΦύσηξε ο Νοτιάς και ήρθαν στον Βορρά οι μυρωδιές;Ελπίζω και οι νότες..Χρόνια πολλά για χθες και φιλιά πολλά!!!!!
Εξωτικό, γλυκόξινο, μυρωδάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε έχεις καλύψει απόλυτα με το σημερινό σου πιάτο!!!!
Χρόνια πολλά σε σένα και σε όλες τις μανούλες, για την σημερινή γιορτή της μητέρας!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ελενα!!!!!Χρόνια πολλά σε όλες τις μάνες για χθες...χαιρετίζω εξωτικά!!!!!!!!!!!
Διαγραφή...Και τι όμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι γεύσεις, οι αγαπημένες και πολύ-πολύ "΄ξωτικές"! :)
Χρόνια Πολλά Μάρα μου.
Ζ.
Χρόνια πολλά Ζ.!!!!!!!
Διαγραφήκαι να σε αφιερώσω μπρε το τράγουδο που λέγει ...σε ξωτικά νησιά θέλω να βρεθούμε...ωπαααααααα και μακια
Καλημέρα, Μάρα!¨
ΑπάντησηΔιαγραφήΆκουσα για γεύσεις εξωτικές και παρουσιάστηκα! Ήρθα όμως αργά και
οι φτερούγες πέταξαν!!!
Πολύ ωραία, μυρωδάτη και εύκολη πρόταση, να είσαι καλά!
Και τα χρόνια μου πολλά ως μεθεόρτια.
Φιλάκια, καλή εβδομάδα.
ναι ναι Ελεν μου εκτός από "ξωτικές" είναι και "ιπτάμενες"...χαχαχχα
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχουμε φιλιααααααααααα
Καλημέρα Μάρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο το φαγητό σου και σήμερα. Τα γλυκόξινα είναι η αδυναμία μου.
Οι φτερούγες επίσης. Ενώ δεν έχουν πολύ κρέας, είναι τόσο γλυκές και νόστιμες οι άτιμες.
Χρόνια πολλά και καλά για τη γιορτή της μητέρας που πέρασε!
Φιλιά
Καλημέρα Χρυσαυγή μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά για ψες σε όλες μας.
Είδες οι άτιμες νοστιμιά...είναι το αγαπημένο μου κομμάτι από το κοτόπουλο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου(προ αμνημονεύτων ετών δηλαδή)
φιλώ όλα τα κορίτσια της οικίας σου!!!!!!!!
Καλημέρα σε όλους! Μπορώ να ρωτήσω πόσο λάδι και πόσο νερό θα χρειαστεί να βάλουμε στο φαγητό μας όταν το βάλουμε στο φούρνο να ψηθεί ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ.
Νίκη
Καλημέρα Νίκη!
ΔιαγραφήΤο λάδι που χρησιμοποιούμε εξαρτάται από τα γούστα τα γαστρονομικά του καθενός.Είναι θέμα υποκειμενικό.
Το νερό πάλι εξαρτάται από το σκεύος.Εγώ χρησιμοποίησα γάστρα και έτσι δεν χρειάστηκε πολύ νερό.Ελπίζω να βοήθησα!!!!
Τα γλυκόξινα μου αρέσουν πολύ και μαγειρεύω συχνά τέτοια φαγητά!Είναι πεντανόστιμο!Μπράβο!Ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝέο μέλος
http://innikolskitchen.blogspot.com/
Καλώς την nitza!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ καλή μου!!!!!!!!!Καλή συνέχεια να έχουμε!!!!!!Φιλιααααααα
Πωπω... πεινάω!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο και θέλω όλο το ταψί εάν γίνεται!!!
Φιλιά!!!
Καλή εβδομάδα!
Ελένη μου στο επαναληπτικό θα σου στείλω....
Διαγραφήφιλιαααααααααααααααααα
άφωνη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρα, καλό μεσημέρι. Η συνταγή για τις γλυκόξινες εξωτικές φτερούγες, είναι από τις πιο προσιτές που έχω δει. Συνήθως περιέχουν ένα σωρό δυσεύρετα υλικά και μπαχαρικά. Ιδανική για τους αρχάριους και για τους γνώστες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Υ.Γ. Η μουσική υπόκρουση, εξαιρετική.
Πω πω φαίνεται πάρα πάρα πολύ νόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautystr.blogspot.com/
Γενικά τις φτερούγες δεν τις τρώω αλλά έτσι ξεροψημένες και γλυκόξινες τις τρώω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκόξινα και με ανανά είναι τ αγαπημένα μου
Φιλιά :)