Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Μαγιονέζα




Μια μαγιονέζα που δεν κινδυνεύετε ....
1)Να κόψει
2) Είναι τρόπο τινά  "μακράς διαρκείας"
3) Αν θέλετε βάζετε αυγό
Ας δούμε υλικά και τρόπο παρασκευής....


Υλικά
100 ml νερό
3 κουτ.σούπας γεμάτες κόρν-φλάουρ
Ελαιόλαδο
Καλαμποκέλαιο
Χυμό λεμονιού
Ξύδι
Αλάτι
Ζάχαρη

Προαιρετικά
Κρόκο αυγού,μουστάρδα

Οδηγίες
Ανακατεύουμε το νερό με το κόρν φλάουρ.Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπρίκι και με την βοήθεια της φωτιάς φτιάχνουμε ένα διάφανο πολτό.Ανακατεύουμε σε όλη την διάρκεια του βρασμού.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τον πολτό στο μίξερ και ξεκινάμε την ανάδευση.
 Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη (το πολύ 1/2 κουτάλι του γλυκού) και αλάτι.
Αν θέλουμε την μουστάρδα την βάζουμε σε αυτήν την φάση.Συνεχίζουμε την ανάδευση ενώ προσθέτουμε σταδιακά και λίγο-λίγο με την σειρά ελαιόλαδο,καλαμποκέλαιο ,χυμό λεμονιού,ξύδι. Μετά την πρώτη φορά προσθέτουμε και τον κρόκο αυγού.
Αναδεύουμε και συνεχίζουμε πάλι με ελαιόλαδο κτλ...
Κάπου κάπου δοκιμάζουμε αν η γεύση ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλουμε (αλάτι και οξύτητα) όπως και στην υφή.


Μικρά tips
Να έχετε έτοιμες τις (κατά προσέγγιση ) ποσότητες του ελαιολάδου κτλ. κοντά στο μίξερ.
Η διαδικασία κρατάει περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσοχή στην ποσότητα του ξιδιού.
Φυλάσσεται στο ψυγείο για 15 μέρες σε γυάλινο βάζο.Πριν την αποθήκευση φροντίστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνοδεύει σαλάτες,πουλερικά και ψάρια.
Τέλος  την μαγιονέζα την χρησιμοποίησα για να εμπλουτίσω την γεύση μιας ψητής συναγρίδας.


Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου