Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ρεβανί με σιμιγδάλι


Για πολλούς είναι το top των σιροπιαστών.
Με άρωμα βανίλιας και το "βαρύγδουπο" σιμιγδάλι γίνεται απόλαυση ειδικά μετά από καλό φαγοπότι!
Ας δούμε τα υλικά ...
Υλικά
στέρεα υλικά
320 γρ.αλεύρι
320 γρ.σιμιγδάλι χοντρό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κάψουλες βανίλια

320γρ.ζάχαρη
4 αυγά
320γρ.γιαούρτι

Για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
2 κάψουλες βανίλια
λίγο χυμό λεμόνι

Οδηγίες

Σε βαθύ μπωλ βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Στο μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και αναδεύουμε 2-3 λεπτά
Προσθέτουμε το γιαούρτι και αφήνουμε το μίξερ να τα ομογενοποιήσει.
Στην συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά.
Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
10 λεπτά πριν τελειώσει το Ρεβανί ετοιμάζουμε το σιρόπι.Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός του λεμονιού και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.1 λεπτό πριν το αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε και τον χυμό λεμόνι.
Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα σερβίρουμε...

Μικρά tips
Η συνταγή αυτή ήταν σε δράμια και μετατράπηκε σε γραμμάρια.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!



Εδώ βλέπουμε το μισό γλυκό...γιατί το άλλο μισό καταναλώθηκε ζεστό....

7 σχόλια:

  1. Πρόκειται για συνταγή κειμήλιο ,αφού τα δράμια μετατράπηκαν σε γραμμάρια!
    Λατρεύω αυτές τις κιτρινισμένες σελίδες των τετραδίων που κατέγραφαν αναμεσα σε βούλες βουτύρου και πιτσιλιές αυγών,τις διατροφικές συνήθειες άλλων εποχών.
    Συνήθειες,που καταγράψαμε,υιοθετήσαμε,τιμήσαμε εμείς οι νεώτεροι,αλλά και ανασκεύασα με για να πλησιάσουν τα σημερινά δεδομένα .
    Το ρεβανί είναι ένα αγαπημένο γλυκό.με παρελθόν,παρόν και μέλλον.
    Η συνταγή σου μας προσφέρει μια ισορροπημένη απόλαυση που συνδυάζει το μυστήριο του παρελθόντος με την παράδοση, που αναβιώνει χρόνια τώρα στα σπίτια μας.
    Καλή Σαρακοστή Μάρα μου!Θα κεραστώ ένα μεγάλο κομμάτι ,κατά προτίμηση γωνία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν αρχή ην ...η καλή Σαρακοστή Foteini μου !
      Κειμήλια οι συνταγές της "οκάς" με όλα τα διακοσμητικά.
      Θέλω όμως να σε ευχαριστήσω για τα τόσο ποιητικά σχόλια στις συνταγές μου.
      Τέλος με τα φιλιά μου σου προσφέρω και τις τέσσερις γωνίες του ρεβανί. ;-)

      Διαγραφή
  2. Από τα πιο αγαπημένα μου σιροπιαστά το ραβανί, ειδικά αν μοσχοβολάει βανίλια!
    Παλιά συνταγή όπως κατάλαβα, άρα σίγουρα δοκιμασμένη και νόστιμη!
    Καλή Σαρακοστή Μάρα μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιά συνταγή και σταθερή αξία...
      Καλή Σαρακοστή Ελενα ...φιλιαααααααα

      Διαγραφή
  3. Αγαπάμε! Το γλυκάκι, εσένα... γενικά!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Μάρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. syros2js ευχαριστώ για την αγάπη σας :-) φιλιααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή