Κυριακή της Αποκρεώ όπως καταγράφει το ημερολόγιο...αλλά εμείς σαν άσωτα το ρίξαμε στην παστρουμαδόπιτα. Τα υλικά λίγα η διαδικασία απλή,η γεύση ιδιαίτερη.Για δυνατούς γευσιγνώστες και λάτρεις των έντονων γεύσων.
Ας δούμε τα υλικά και την διαδικασία.....
Υλικά
1 συσκευασία σφολιάτας (2 φύλλα)
300 γρ παστουρμά κομμένο σε ψιλές φέτες
350 γρ.ρεγγάτο και γκούντα ανάμικτα τριμμένα
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 αυγό για την επάλειψη
λίγο λάδι για το ταψί
Οδηγίες
Προσπαθούμε το φύλλο σφολιάτας να το έχουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Το ταψί που θα βάλουμε το φύλλο φροντίζουμε να το λαδώσουμε καλά.Στρώνουνε το πρώτο φύλλο σφολιάτας .Τρυπάμε το φύλλο με την βοήθεια ενός πηρουνιού σε όλη του την επιφάνεια.
Στρώνουμε από πάνω το παστουρμά που έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια.
Έπειτα πασπαλίζουμε με τα τυριά.στην συνέχεια ρίχνουμε και τις κομμένες ντομάτες.
Σκεπάζουμε την πίτα μας με το δεύτερο φύλλο και αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό που έχουμε πρώτα χτυπήσει.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά και στην συνέχεια στους 180 για άλλα 5-10 λεπτά η μέχρι να έχει ψηθεί καλά από κάτω η πίτα μας.
Μικρά tips
Φροντίστε οι φέτες παστουρμά που θα αγοράσετε να ζητήσετε να είναι ψιλοκομμένες.Αν είναι χοντροκομμένες θα υπάρχει πρόβλημα στην βρώση.Επίσης μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε το λεγόμενο τσιμένι.Τα μπαχαρικά που είναι τυλιγμένος ο παστουρμάς.Τέλος μπορείτε να πασπαλίσετε την πίτα σας πριν το ψήσιμο με σουσάμι κανονικό η μαύρο.
Καλή επιτυχία!!!
Καλησπέρα, καλως σε βρήκα!!!Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ παστουρμα, πρέπει να είναι καταπληκτικός!!!Πολύ ενδιάφερουσα η πίτα σου, θα ήθελα να δοκιμάσω!!!Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήWelcome to the food Club Ελένη μου!!!Καλώς όρισες και στο δικό μου σπιτικό!!!Σου εύχομαι ότι καλύτερο,όσο για τον παστρουμά όλα μια ιδέα είναι αρκεί να τολμά...άλλωστε αυτή είναι η τέχνη της μαγειρικής τόλμη και ταυτόχρονα ισορροπία.Σε φιλώ γλυκιά μου και σε τρατάρω το καλύτερο κομμάτι αυτής της πίτας.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Μάρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡίξε μια ματιά στο σχόλιο που σου έκανα στα αφράτα σου ψωμάκια.
Συνεχίζω με παστουρμά...
Δεν έχω φάει ποτέ στη ζωή μου. Θέλω πολύ να φάω μιας και τρώω όλα αυτά τα σιχαμεροβρώμικα πράγματα... Από κεφαλάκι αρνιού μέχρι τα πάντα....
Μου έχουν πει βέβαια για τον παστουρμά ότι μυρίζεις πάρα πολύ αν τον φας. Μέχρι λέει και ο ιδρώτας σου μυρίζει... Γι΄ αυτό και μόνο τον λόγο κολλίωμαι. Αλλά που θα μου πάει... χρόνια τώρα τον λιγουρεύομαι!
Τέλος η πίτα φαίνεται πολύ πολύ νόστιμη. Δεδομένου ότι θα μου αρέσει ο πικάντικος παστουρμάς, θέλω να τονίσω τη σημασία της δροσερής ντομάτας μέσα σε αυτή την πίτα. Νομίζω ότι κάνει τη διαφορά και μπράβο σου που την έβαλες! Σφολιάτα, ρεγκάτο, παστουρμάς και ντομάτα... Πραγματικά μου δένουν πολύ σαν σύνολο!! Θα το δοκιμάσω ρε γαμώτο... που θα μου πάει????
Φιλιά και καλησπέρες!!!!!!
Ελήφθη όβερ....και τα σχετικά
ΔιαγραφήΣου έστειλα και αίτημα φιλίας στο facebook! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠίτα με δυνατές γεύσεις, που σηκώνει και τα σχετικά ... πόσιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚερνάς κομματάκι?
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Και το μισό ταψί αν θέλεις κερνώ με τα αναλόγου ποσίμων...χαχαχχαα Φιλιά Ελενα!!
ΔιαγραφήΤι ιδιαίτερη πρόταση...δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου παστουρμά...το μουσικό κομμάτι τέλειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσένα Κατερίνα μου σε λατρεύω...και σε φιλώ
ΔιαγραφήΚαλησπέραααα!!!!!Ούτε εγώ έχω δοκιμάσει ποτέ..αλλά γιατί όχι;;;;Θα το τολμήσω...αμέ!!!Καλή εβδομάδα Μάρα μου και πολλά φιλιά!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι σε θέλω τολμηρό μου κορίτσι!!!Καλή εβδομάδα και φιλιά ανυπερθέτως...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη λατρεύουμε αυτή τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήLove for Sugar δεν σας αδικώ...φιλιά
ΔιαγραφήΚαι μ'αρέσει ο παστουρμάς! Και σε πίτα είναι πιο ελαφρύς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Μαμά Κουκουβάγια ,τρώγεται ευχάριστα!
ΔιαγραφήΤην πίτα αυτή η νύφη μου που μου την έμαθε την λέει Καισαρείας! Όποιος δεν την έχει δοκιμάσει χάνει! Μπράβο Μάρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα
Αγγελική μου έχεις δίκιο λέγεται και καισαρείας και αξίζει κανείς να την δοκιμάσει!! Φιλιά πολλά!!
ΔιαγραφήΛοιπόν την έχω δει απο χθές και έχει κολλήσει στο μυαλό μου! Και αντε τώρα να τρέχω να βρω παστουρμά στην Βόρειο Αμερική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είχα ένα κομματάκι! Φιλιά Μάρα μου!
Εγώ που είμαι Ελλάδα έχω θέμα να βρω Καπετάνισσα...Σου στέλνω νοερώς μισό ταψί με πολλά φιλιά!!!
ΔιαγραφήΠίτα Καισαρείας έφτιαχνε μια συνάδελφος παλιά και μου έφερνε. Κι όποτε πηγαινα σπιτι της πάντα είχε στο τραπέζι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαστρουμά τρώω και μου αρέσει. Εχω όμως πολύ πολύ καιρό να φάω..
Είναι ωραίο φαγητο, ορεκτικό κλπ για όποιους ξέρουν να φάνε ;)
Φιλιά
κτλ...κτλ...κτλ...και όπως τα λες Marion.Φιλιάααααααα
ΔιαγραφήΚαλησπέρα, Μάρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική η ιδιαίτερη, ανατολίτικη πιτούλα με όλα τα καλά της!
Παστουρμά έχω φάει αλλά σε πίτα όχι. Μου έβαλες ιδέα!
Μέχρι να βρω υλικά παίρνω κομματάκι από τη δικιά σου!
Φιλιά, καλό βράδυ.
Έτσι είμαι εγώ Helen βαζω-ιδεάστρα....σε φιλώωωωωωωωωωωωωωωω
ΔιαγραφήΚαλημέρα Μάρα μου, εγώ αυτή την πίτα την φτιάχνω παρόμοια αλλά την λέμε πίτα Καισάρειας. Πάντως, γεια στα χέρια σου ... είναι πεντανόστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια και χαρά Κική μου!!!Να αυτή η πίτα κυκλοφορεί και σαν Καισαρείας (είναι το επικρατέστερο όνομα).Ευχαριστώ και σε φιλώ....Καλή Σαρακοστήηηηηηηη
ΔιαγραφήΠερασα να ευχηθω να περασεις καλες αποκριες και καλη καθαρα δευτερα με υγεια και καλη παρεα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν σχω δοκιμασει πουε αλλα μου φαινεται πολυ καλη!!!!
Αχ βρε Θειούλη μου ποτέ δεν ξεχνάς το ανίψι σου.Καλή Σαρακοστή θειούλη μου!!!!!Και έλα να σε τρατάρω μισό ταψάκι..
Διαγραφή