tag:blogger.com,1999:blog-7468997920950301128.post2860877855930529696..comments2023-06-26T13:21:05.999+03:00Comments on mara's cook revolution: Μπεσαμέλ "sournois"marahttp://www.blogger.com/profile/10960501159732341732noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-7468997920950301128.post-49116637512362888052011-08-08T15:02:45.451+03:002011-08-08T15:02:45.451+03:00Όταν σε λέω εγώ βιβλιοθήκη μαγειρικής δεν υπερβάλω...Όταν σε λέω εγώ βιβλιοθήκη μαγειρικής δεν υπερβάλω.Σ ευχαριστώ Γιάννα μου για τις διευκρινίσεις!Φιλιά από το "πυθαράκιον"!marahttps://www.blogger.com/profile/10960501159732341732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7468997920950301128.post-72186579451336985552011-08-08T13:30:31.408+03:002011-08-08T13:30:31.408+03:00Μαράκι μου πρώτα να ευχαριστήσω εσένα και μετά όλα...Μαράκι μου πρώτα να ευχαριστήσω εσένα και μετά όλα τα υπόλοιπα κορίτσια για τα καλά σας λόγια...Και βέβαια να ευχαριστήσω ένα καλό φίλο σέφ που εδώ και χρόνια μου έχει πεί αυτή τη συνταγή!!! Μόνο να πώ ότι η μπεσαμέλ δεν διατηρείται στο ψυγείο καθόλου. Το αρχικό μίγμα του βουτύρου με το αλεύρι πριν το ρίξουμε στο γάλα, μπορούμε να το διατηρήσουμε σε ένα ερμητικά κλεισμένο βάζο και να το χρησιμοποιούμε ή για μπεσαμέλ, ή βάζοντας ανάλογη ποσότητα απο αυτό στις σάλτσες μας για να δένουν με βελούδινη υφή...είναι το rοux (ρου) που είναι η βάση για πολλές σάλτσες. Κανονικά το αλεύρι καβουρδίζεται αλλά εγώ το αποφεύγω...<br />Φιλί γλυκό στο "πυθαράκιον" μας!!!Γιάνναhttps://www.blogger.com/profile/00671417193922791849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7468997920950301128.post-39546214787616265162011-08-04T10:19:07.674+03:002011-08-04T10:19:07.674+03:00Στις ελάχιστες φορές που φτιάχνω πια μπεσαμέλ με β...Στις ελάχιστες φορές που φτιάχνω πια μπεσαμέλ με βούτυρο και αλεύρι (προτιμώ πιο ανάλαφρες πια καταστάσεις) αυτήν την ρετσέτα της Γιάννας κάνω κι' εγώ από την εποχή του Hungry (όπως μας γράφει και η φίλη Ζαμπία) γλυτώνεις χρόνο και πάνω απ' όλα το "αίσθημα της όποιας αποτυχίας"!!Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7468997920950301128.post-34135707989766531432011-08-03T22:28:16.153+03:002011-08-03T22:28:16.153+03:00Ζαμπία μου!Η Γιάννα όπως καλά ξέρουμε είναι ολόκλη...Ζαμπία μου!Η Γιάννα όπως καλά ξέρουμε είναι ολόκληρη βιβλιοθήκη μαγειρικής.Αυτό για την φύλαξη δεν θυμήθηκε να μου το πεί.Θα μας πεί όμως η ίδια.<br />Τέτοιες συνταγές πρέπει να τις αναρτούμε να μαθαίνουμε.Πρώτη και καλύτερη εγώ και μετά οι αναγνώστες.Φιλώ σε!marahttps://www.blogger.com/profile/10960501159732341732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7468997920950301128.post-48805473187916061762011-08-03T22:23:57.947+03:002011-08-03T22:23:57.947+03:00Γεία σου KiKi!!!!!!!!Χαίρομαι που σε βοήθησα στην ...Γεία σου KiKi!!!!!!!!Χαίρομαι που σε βοήθησα στην διαμόρφωση του menou!Φιλιά σου!marahttps://www.blogger.com/profile/10960501159732341732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7468997920950301128.post-80025216588211523962011-08-03T20:48:09.900+03:002011-08-03T20:48:09.900+03:00Αυτή η μπεσαμέλ είναι "όλα τα λεφτά"!
Θυ...Αυτή η μπεσαμέλ είναι "όλα τα λεφτά"!<br />Θυμάμαι σαν τώρα, όταν μας την είχε πρωτοδώσει η Γιάννα στο hungry.gr κι από τότε δεν την αλλάζω με τίποτε. <br />Αν θυμάμαι καλά, μας είχε πει ότι διατηρείται και στο ψυγείο για κάμποσο, πριν τη μείξη του αυγού. <br />Αλλά θα μας πει κι ίδια.<br />Καλά έκανες, Μάρα μου, και την ανάρτησες.Kitchen Storieshttps://www.blogger.com/profile/13434385520917517052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7468997920950301128.post-34893511950728092002011-08-03T16:39:39.772+03:002011-08-03T16:39:39.772+03:00Γεια σου Μάρα μου!!! Λατρεύω τις μπεσαμέλ και φυσι...Γεια σου Μάρα μου!!! Λατρεύω τις μπεσαμέλ και φυσικά όχι τις έτοιμες! έχω να σου πω επίσης πως με βοήθησες να φτιάξω το menou της εβδομάδας!!!! τέλεια!!! Σε φιλώ!Kiki Aposekihttps://www.blogger.com/profile/07393855625190217277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7468997920950301128.post-38911705490363361772011-08-03T15:27:29.507+03:002011-08-03T15:27:29.507+03:00Ριρή αυτή η μπεσαμέλ έχει την απόλυτη βελούδινη υφ...Ριρή αυτή η μπεσαμέλ έχει την απόλυτη βελούδινη υφή.Και εγώ την δοκίμασα πρώτη φορά στον μουσακά.<br />Μετά από 24 χρόνια μαγειρικών δρώμενων θα αλλάξω την μπεσαμέλ που έφτιαχνα.Στην ουσία ασχολείσαι 5 λεπτά περίπου.Σε αυτό το διάστημα μπορείς να βράσεις μακαρόνια για το παστίτσιο π.χ. η να κάνεις τον κιμά.Μειώνεις κατά 20 λεπτά το χρόνο μαγειρέματος.Καλή επιτυχία στο εγχείρημα!marahttps://www.blogger.com/profile/10960501159732341732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7468997920950301128.post-61031733261606386482011-08-03T13:14:18.912+03:002011-08-03T13:14:18.912+03:00Μάρα μου,
φτιάχνω εδώ και χρόνια ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια ...Μάρα μου,<br />φτιάχνω εδώ και χρόνια ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια δοσολογία για κρέμα μπεσαμέλ (με ξαίρεση τα αυγά, χρησιμοποιώ 1 αυγό), και με την κανονική διαδικασία (ειναι ετοιμη σε 10 λεπτά περίπου) . Συνταγή απο μια Ζακυνθινή μαγείρισα , δεν την αλλάζω με τίποτα!!!!<br />Να πώ επίσης οτι πρόκειται για μια ελαφριά μπεσαμέλ ,που λιώνει στο στόμα, και δεν θυμίζει σε τίποτα τις"συμπαγείς" κρέμες που συνήθως δοκιμάζουμε !!!<br />Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να την φτιάξω με τον τρόπο που περιγράφης, ...για αλλαγή!!!<br />Φιλιά!!!ιρινιhttps://www.blogger.com/profile/08651042440665760851noreply@blogger.com