Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Σοκολατάκια " la mer"




 Δροσερά,αρωματικά,καλοκαιρινά σοκολατάκια .
Εύκολα και γρήγορα.Έτοιμα να γίνουν και ένα πολύτιμο δώρο αφού θα είναι φτιαγμένο με τα χεράκια σας.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σολωμός με γουώστερ σως


Ο σολωμός είναι ένα ψάρι που μπήκε τα τελευταία χρόνια στις κουζίνες μας.
Τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι την μαμά να έχει μαγειρέψει ποτέ.
Πριν αρκετά χρόνια στην πρώτη μου επαφή με τον σολωμό φλερτάραμε ασυστόλως. Ήταν ένα πιάτο με ζυμαρικά. Έκτοτε ψητό και μάλιστα στα κάρβουνα.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Λαζάνια "summer time"


Δροσερό,ανάλαφρο και καλοκαιρίνο πιάτο ζυμαρικών.
Εντάξει η γη γυρίζει και η πενικιλλίνη βρέθηκε.Απλά βρήκα ένα τρόπο ώστε ο μικρός να τρώει όλα τα λαχανικά ευχάριστα και χωρίς "ναρκαλιευτικές διαθέσεις".

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ιμάμ και "ταμάμ"


Αυτό το φαγητό είναι κάτι σαν στιφάδο για μένα.Από αυτά που μου λένε όσοι το έχουν δοκιμάσει από τα δικά μου "ζερβόχερα" είναι ότι καλύτερο έχουν φάει.Ανήκει λοιπόν στα φαγητά τα παραδοσιακά,τα μαμαδίσια ,που ξεπέρασα την δασκαλομάνα μου.Την λόξα με τα λίγα υλικά την ξέρουν οι οικείοι μου και πολλοί φίλοι.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Μπριάμ το "άτακτο"


Άκρως καλοκαιρινό!Τρώγεται κρύο και ζεστό.
Τα υλικά γνωστά στην διαδικασία τα χαλάω λίγο αλλά μας αρέσει!

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Γαύρος ο "τσιτσιριστός"


Ο γαύρος είναι το αγαπημένο μου ψάρι.Μου αρέσουν όλες οι εκδοχές μαγειρέματος του.Αυτό όμως που με ξετρελαίνει είναι όταν "τσιτσιρίζεται" μέσα στο τηγάνι.Η συνταγή αυτή είναι μεν γαύρος τηγανιτός αλλά με μια άλλη είδους προετοιμασία.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Σπιτικό παγωτό


Το καλοκαίρι είναι στα μέσα του και το παγωτό στις δόξες του τις μεγάλες.
Γενικότερα έχω έναν προβληματισμό στο πως διατηρούνται τα παγωτά.Όχι από τις εταιρίες αλλά από τους πωλητές καταστηματάρχες. Άσε που έχω την λόξα  να φτιάχνω τα πράγματα μόνη μου.
Οι απόψεις γι αυτό το παγωτό ήταν διφορούμενες.Οι μικρότεροι το λάτρεψαν.Οι μεγαλύτεροι θέλανε να είναι όπως του εμπορίου. Εγώ πάλι νομίζω ότι έχει πλούσια γεύση βανίλιας ,γάλακτος και φράουλας.Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ψωμί της "Λημνίας Γης"


Την αγάπη μου για την Λήμνο την ξέρουν πολλοί.
Έζησα αρκετά χρόνια εκεί.Πέραν του ότι την θεωρώ μαγευτική,έχω να δηλώσω ευθαρσώς βεβαίως.. βεβαίως  πως τα προϊόντα της Λημνίας Γης είναι εξαιρετικά.
Πρόσφατα σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ βρήκα αλεύρι από την Λήμνο.Πρώτη μου σκέψη  το ψωμί.Το άρωμα του και η γεύση του δικαίωσαν την επιλογή μου.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Φρουτοσαλάτα δροσερή


Δύο είναι οι λόγοι που αντέχω το καλοκαίρι.Ο ένας είναι η θάλασσα και ο άλλος τα  φρούτα και τα λαχανικά.
Σήμερα αγόρασα υπέροχα αρωματικά φρούτα.Όταν ήρθε η ώρα να τα "δροσίσω" στο ψυγείο,μου ήρθε η ιδέα για μια διαφορετική παρουσίαση .Όχι πρωτότυπη μα ούτε και καθημερινή.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο


  
Είπαμε καλοκαίρι πολλά λαχανικά,μπαξέδες και αρωματικά.Η ντομάτα κυριαρχεί αλλά ένα λεμονάτο όπως τα κολοκυθάκια τα γεμιστά με αυγολέμονο είναι ότι πρέπει.
Ο μπαξές αποδοτικός μέχρι στιγμής.Έτσι λοιπόν μου προέκυψαν κολοκύθια XXL.
Τα μαζέψαμε και τα πρώτα έγιναν αυτό το καταπληκτικό φαγητό.
Ας δούμε τώρα τα υλικά

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Στραπατσάδα του "έταιρου"



Μέρες τώρα δεν έχω καθόλου την διάθεση να κάνω ανάρτηση.Η απογοήτευση μου για τα γεγονότα χτύπησε κόκκινο.Όχι πως δεν μαγείρευα...αλλά πως να κάνεις ανάρτηση με φαγητά όταν γίνονται όλα αυτά γύρω σου.Τέλος πάντων ...όπως λέω συνήθως "η ζωή συνεχίζετε" και συνεχίζω και εγώ με νέα ανάρτηση.
Καλοκαίρι γαρ και τα λαδερά δίνουν και κλέβουν την παράσταση.Μέσα λοιπόν στα λαχανικά του καλοκαιριού την πρώτη θέση στην καρδία μου έχει η ντομάτα.
Στα χέρια μου έφτασε μια μεγάλη ποσότητα από ντομάτες εκτός από να τις αποθηκεύσω για να έχω φρέσκια τον χειμώνα η πιο νόστιμη αρχικά λύση ήταν μια στραπατσάδα.
Τα υλικά δεν είναι όπως έμαθε να την φτιάχνω από την μαμά μου,αλλά επιλογή του "εταιρου μου ήμισυ"